![خدمات جهادگران کرمانشاهی را برشماریم](https://mersadnews.ir/default-image/default-730x400.png )
به بهانه ایامالله دهه فجر؛
خدمات جهادگران کرمانشاهی را برشماریم
ایامالله دهه فجر فرصتی برای تبیین دستاوردهای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است که از جمله آن میتوان به خدماترسانی جهادگران اشاره کرد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی شبکه اطلاعرسانی «مرصاد»؛ صدور فرمان امام خمینی (ره) مبنی بر تشکیل ارتش ۲۰ میلیونی را میتوان منشأ تحول اساسی در بسیج دانست زیرا با صدور این فرمان، حضور مردم و مشارکت آنها در سرنوشت اجتماعی جامعه خویش تثبیت میشود.
این حضور گسترده در انقلابهای دنیا جایگاهی ندارد و چه بسا با مردم و انقلابیونی که در سرنوشت خود احساس مسئولیت کنند، برخورد شود اما در اندیشه انقلاب حضور مردم ارزش والایی دارد. به همین دلیل است که اندکی پس از صدور فرمان امام راحل، گروه گروه از اقشار مردم به سوی ستاد بسیج میروند، ثبتنام میکنند، آموزش میبینند، سازماندهی میشوند و آماده بهکارگیری خواهند شد.
لبیک یک میلیون بسیجی به اولین ندای روحالله
تعداد کسانی که پس از فرمان امام خمینی (ره) برأی بسیج شدن مراجعه کردند بالغ بر یک میلیون نفر، در همان ماه اول برآورد شده است، به نحوی که دستاندرکاران امر بسیج توان ثبتنام و پاسخگویی به ارباب رجوع را نداشتند و مدتها در انتظار کلاس آموزش سلاح بهسر بردند تا به دستور رهبری بسیج، عمل کنند.
روند حرکت بسیج از صدور فرمان تا آغاز جنگ تحمیلی نشان میدهد در راستای آموزش و سازماندهی بسیجیان اقدام شده است که با داشتن متولیان متعدد و ناهماهنگ، در تحقق ارتش ۲۰ میلیونی گامهای اساسی برداشته نشد، جریانسازیهای موازی و برداشتهای غیر اصولی از متن پیام و فرمان رهبر بسیج، مانع اصلی تحقق ارتش ۲۰ میلیونی در این دوره به حساب میآید.
اولین گامهای ارتش ۲۰ میلیونی
شروع جنگ تحمیلی فرازی در حرکت منطقی بسیج بهوجود آورد تا علاوه بر آموزش و سازماندهی، بستر بهکارگیری و مانور واقعی بسیجیان را فراهم سازد.
کارکرد بسیج در دوره قبل که بیشتر جنبه آمادگی و حضور داشت با آغاز جنگ تحمیلی تحولی بهوجود آورد و صحنه آمادگی به صحنه بهکارگیری و عملیاتی شدن تبدیل شد ولی این بهکارگیری احتیاج به آموزش جدید و سازماندهی دیگری داشت که با آموزش و سازماندهی دوره پیشین متفاوت بود.
آنچه که در این دوره مورد توجه قرار میگیرد، این است که بسیجیان جنگجو و رزمنده از مرجعی که اعزام میشدند، در مناطقی از جبهه جنگ سازماندهی میشدند و به طور ناهماهنگ و مجزا طرحریزی و اجرای عملیات را به انجام میرساندند، به طوری که ناهماهنگی بسیجسازی مردم، در صحنه عمل و بهکارگیری نیز تداوم داشت.
این ناهماهنگی بیشتر بین جریان دوم و سوم بسیج بهوجود آمد، اما مدت کوتاهی دوام داشت و بلافاصله، مسئله جنگ توانست بسیج را یکپارچه کند.
تحول در مأموریتهای بسیج در سالهای پس از دوران دفاع مقدس
در دوران دفاع مقدس، شاید این تصور که بسیج بتواند در عرصههای مختلف نقشآفرینی کند، بسیار سخت بود، اما با تشکیل سازمانهای اقشار ۲۰گانه و تدوین اسناد بالادستی با ترسیم چشماندازهایی مشخص، این تشکل مردمی ایران اسلامی را در صدر امور قرار داد.
اندیشههای پاک معمار کبیر انقلاب اسلامی در راهبردهای ارزشمند مقام معظم رهبری نیز، همچنان تجلی داشت و یکی از مهمترین تصمیمهای ایشان، دستور تأسیس سازمان بسیج سازندگی در اردیبهشتماه سال ۱۳۷۹ بود که سرآغازی بر احیای جهاد سازندگی در دوران دفاع مقدس و حرکت جهادی برای رفع محرومیت در ایران عزیز بود.
فعالیت ۲ هزار گروه جهادی در استان کرمانشاه
امیرحمزه خزایی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی شبکه اطلاعرسانی مرصاد؛ گفت: مهمترین مأموریت بسیج سازندگی، جذب، هدایت و ساماندهی گروههای جهادی است. در این راه با نگاه مردمی کردن اجرای برنامهها سعی در افزایش روحیه جهادی در اقشار مختلف داریم.
مسئول سازمان بسیج سازندگی سپاه حضرت نبی اکرم (ص) استان کرمانشاه ادامه داد: در استان کرمانشاه بیش از ۲ هزار و ۱۰۰ گروه جهادی سازماندهی شده، در بسیاری از مشکلات و مسائل در مناطق محروم و کمتر توسعه یافته حاضر شده و در حال خدمترسانی هستند.
خزایی در بیان گزارشی مختصر از فعالیتهای این سازمان در سال جاری، خاطرنشان کرد: تعداد ۴۸ هزار و ۸۵۶ نفر از بسیجیان در ۹۱ تعاونی سازماندهی شده و تعداد یک هزار و ۵۲۴ صندوق قرضالحسنه برای ارائه خدمات مالی به آحاد مردم راهاندازی شده که تا این لحظه، ۳۱ میلیارد و ۲۹۵میلیون تومان به اعضای صندوقها وام با کارمزد ۴ درصد پرداخت کردهایم.
عملکرد عمرانی، اقتصادی و محرومیتزدایی بسیج سازندگی در استان کرمانشاه
وی در ادامه عنوان کرد: در راستای اشتغالزایی و توانمندسازی تبصره جز ۴، تعداد ۵۱۰ متقاضی و مبلغ ۷۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان، در مورد تبصره ۳، تعداد ۵۵۸ نفر و مبلغ ۸۳ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان نیز مورد حمایت مالی با وامهای کمبهره قرار گرفتند.
این مقام مسئول افزود: در طرح جهاد روشنایی، با ارزش مالی ۱۰ میلیارد و ۶۵۰ میلیون تومان به همراهی مردم شتافتیم، همچنین در طرحهای بسیج آبرسانی، با احداث ۵۳ باب مخزن، ۱۳ باب ایستگاه پمپاژ، ۱۹۳ کیلومتر لولهگذاری خط انتقال لوله و ۷۶ کیلومتر لولهگذاری شبکه داخلی به مردم ولایتمدار استان کرمانشاه خدمترسانی کردیم.
خزایی بیان کرد: از دیگر خدمات ارائه شده میتوان به احداث و تکمیل منازل مسکونی، ساخت مزار شهدا، ساخت و تکمیل مسجد، آسفالت راه روستایی، احداث مدرسه و… نام برد و از سال ۹۸ تاکنون، یک هزار و یک پروژه عمرانی، ۵۱۸ پروژه تعمیری، ۲۲۲ پروژه تکمیلی و در مجموع در این بازه زمانی، تعداد یک هزار و ۷۴۱ پروژه در دست اقدام داشته است.
مسئول سازمان بسیج سازندگی سپاه حضرت نبی اکرم (ص) استان کرمانشاه تصریح کرد: در بحث اقدامات غیرعمرانی میتوان به توزیع بستههای معیشتی، توزیع بستههای کمکآموزشی و لوازمالتحریر، توزیع پوشاک و کفش، توزیع بستههای بهداشتی، توزیع اقلام دارویی، توزیع تجهیزات پزشکی، توزیع جهیزیه به نوعروسان جامعه هدف، آزادسازی زندانیان جرائم غیرعمد، پخت و توزیع انواع غذای گرم، توزیع نان صلواتی، توزیع فرش سجادهای، تجهیز درمانگاه ظفر، کتیبه دعا، پوشینه بزرگسال، نذر و قربانی، تهیه و توزیع بخاری، تهیه و توزیع ویلچر برقی نیز اشاره کرد.
خزایی در پایان، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره جهادگران آسمانی، حرکتهای جهادی و خدمترسانی بسیج سازندگی را مدیون جانفشانی این عزیزان و ثمره خون پاک شهدای راه انقلاب اسلامی دانست.
حمایت از مشاغل خانگی و رفع محرومیت
حمیدرضا حشمتی؛ مسئول معاونت بسیج سازندگی ناحیه مقاومت بسیج سپاه امام سجاد (ع) در گفتگو با خبرنگار اجتماعی شبکه اطلاعرسانی مرصاد؛ به همراهی ویژه گروههای جهادی برای رفع محرومیت در مناطق محروم و حاشیه شهر اشاره کرد.
وی افزود: در راستای این فعالیتهای ارزشمند، در همراهی اقشار آسیبپذیر، برنامههای متعددی در دست اقدام داریم که با عناوین مختلف در حال اجرا هستند.
حشمتی ادامه داد: با توجه به لزوم حمایت از اقتصادهای خرد و خانگی، کارهای خوبی نیز در این زمینه انجام داده و به عنایت خدا شاهد ترویج اثربخشی این حرکت ارزشمند در سطح جامعه هستیم.
کارآفرینی با حمایت بسیج
در ادامه اشرف کمالوند یکی از صاحبان مشاغل خانگی همراه شدیم و پای صحبتهای وی نشستیم. بانوی تلاشگری که با مشقت اما تلاش زیاد به اشتغالآفرینی نیز مبادرت کرده است.
کمالوند گفت: چندین سال است که در عرصه تولید فرش و تابلو فرش مشغول به فعالیت هستم که با استفاده از تسهیلات مالی بسیج سازندگی، زمینه اشتغال مستقیم ۳۰ نفر و ایجاد اشتغال غیرمستقیم برای ۲۰ نفر را فراهم کردهام.
وی حمایت این مجموعه را برای همراهی کسب و کارهای خانگی بهویژه توسط بانوان، مؤثر دانست و ابراز امیدواری کرد: در این عرصه با تلاش بیشتر، زمینه اشتغال بانوان دیگری را فراهم کند.
درک مفهوم بسیج مستضعفین
در ادامه رضانژاد یکی از شهروندان کرمانشاهی به خدمات بسیج سازندگی در خصوص بازسازی بخشی از منزل مسکونی خود با حمایت گروهی جهادی اشاره کرد و گفت: من ۶۵ سال سن دارم و از لحاظ مادی قادر به بهسازی این منزل نبودم، اما بسیجیان با همت والای خود به یاریام شتافتند که آسایش را به عنایت خدا در شرایط فعلی تجربه کنم.
وی در پایان عنوان کرد: بسیج مستضعفین و حمایت از پابرهنگان توسط این نهاد را بنده و خانوادهام از نزدیک لمس کردهایم و امیدواریم خدا به همه این تلاشگران اجر الهی عنایت کند.
به گزارش شبکه اطلاعرسانی مرصاد؛ فعالیتهای حمایتی، عمرانی و فرهنگی بسیج سازندگی به صورت مستقیم و غیرمستقیم و با اولویت حضور گروههای جهادی در سراسر استان و حتی روزهای تعطیل در حال اجرا است و این روایتی کوتاه از نقشآفرینی این قشر است.
گزارش به قلم حامد شبابی؛ فعال رسانهای
انتهای خبر/