حالت تاریک
دوشنبه, 17 دی 1403
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
دانشجویان الگوی جامعه و امید انقلاب اسلامی
رئیس سازمان اساتید استان کرمانشاه خبر داد:

دانشجویان الگوی جامعه و امید انقلاب اسلامی

رئیس سازمان بسیج اساتید استان کرمانشاه گفت: دانشجویان امروز، علاوه بر کسب علم و دانش، به‌عنوان الگوهای اجتماعی، فرهنگی و سیاسی جامعه شناخته می‌شوند.

فریبرز پیرو در گفتگو با خبرنگار سیاسی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ ضمن تسلیت ایام فاطمیه و گرامیداشت شانزدهم آذرماه اظهار داشت: ماجرای روز دانشجو به ۷۱ سال پیش بازمی‌گردد؛ جایی که در پی کودتای آمریکایی - انگلیسی ۲۸ مرداد ۱۳۳۲، دولت مردمی دکتر محمد مصدق سرنگون شد، این کودتا، موجی از اعتراضات را در جامعه و به‌ویژه در فضای دانشگاهی کشور برانگیخت، دانشگاه‌ها به کانون مبارزات سیاسی تبدیل شدند و دانشجویان در برابر سلطه بیگانگان و سیاست‌های استعماری ایستادگی کردند.

رئیس سازمان بسیج اساتید استان کرمانشاه گفت: این فضای متشنج تا ۱۹ آذر همان سال ادامه یافت، زمانی که ریچارد نیکسون، معاون رئیس‌جمهور وقت آمریکا، برای دریافت دکترای افتخاری به تهران آمد، این رویداد، نمادی از دخالت‌های بیگانه و تحقیر استقلال کشور به شمار می‌رفت.

وی گفت: دانشجویان دانشگاه تهران، به‌ویژه در دانشکده فنی، علیه این اقدام اعتراض کردند، اعتراضات دانشجویان به خشونت کشیده شد و در نهایت، سه دانشجوی جوان، مصطفی بزرگ‌نیا، احمد قندچی و آذر شریعت‌رضوی، توسط گارد شاهنشاهی به شهادت رسیدند.

روح جنبش دانشجویی؛ مبارزه با استکبار و استقلال‌طلبی

پیرو ادامه داد: با شهادت این سه دانشجوی قهرمان، جنبش دانشجویی در ایران جرقه خورد و به نماد مبارزه با استکبار و استعمار تبدیل شد، دانشجویان از همان ابتدا با سیاست‌های استعماری آمریکا و انگلیس مخالفت کردند و در خط مقدم استقلال‌طلبی قرار گرفتند.

وی تصریح کرد: این روحیه مبارزه و استقلال‌طلبی، از آن زمان تاکنون، همچنان در فضای دانشگاه‌ها و جامعه ایران زنده است و به یکی از خطوط اصلی انقلاب اسلامی تبدیل شده است. مبارزه با استکبار و تلاش برای استقلال، به‌عنوان شاخصه‌های جنبش دانشجویی، مسیر حرکت دانشجویان را مشخص کرده است.

تعریف دانشجو؛ فراتر از کسب علم

پیرو افزود: دانشجو در ایران، تنها به‌عنوان یک مقطع تحصیلی یا یک طبقه اجتماعی تعریف نمی‌شود، دانشجو، آغازگر یک حرکت فکری و اجتماعی است، حضور در دانشگاه، ورود به فضایی برای فعالیت، آگاهی و تأثیرگذاری است. دانشجوی ایرانی، با انفعال و بی‌تفاوتی بیگانه است.

این عضو هیأت علمی دانشگاه رازی گفت: آیت‌الله شهید بهشتی، دانشجو را به‌عنوان مؤذن جامعه معرفی کرده‌اند و تأکید داشتند که اگر دانشجو خواب بماند، حرکت جامعه نیز مختل خواهد شد، این سخن اهمیت آگاهی، پویایی و زمان‌شناسی دانشجویان را به‌خوبی نشان می‌دهد.

دانشجویان؛ الگوی جامعه و امید انقلاب اسلامی

پیرو خاطرنشان کرد: دانشجویان امروز، علاوه بر کسب علم و دانش، به‌عنوان الگوهای اجتماعی، فرهنگی و سیاسی جامعه شناخته می‌شوند، آن‌ها با تحلیل درست مسائل و درک صحیح از اولویت‌ها، از بازی در میدان دشمن پرهیز کرده و نقشه‌های استکبار را خنثی می‌کنند.

وی گفت: نقش دانشجویان در انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و تثبیت نظام جمهوری اسلامی، بر هیچ‌کس پوشیده نیست، دانشجویان با تقدیم شهدای گران‌قدر، همچون شهدای ۱۶ آذر و شهدای جنگ تحمیلی، پایبندی خود را به آرمان‌های انقلاب اسلامی نشان داده‌اند.

دانشگاه؛ مرکز تولید علم و اقتدار ملی

پیرو خاطرنشان کرد: امروز، دانشگاه‌های ایران به مراکز تولید علم و اقتدار ملی تبدیل شده‌اند، دانشجویان ایرانی در عرصه‌های علمی و فناوری، حرف‌های زیادی برای گفتن دارند، علمی که امروز در دانشگاه‌ها تدریس و تولید می‌شود، به‌عنوان یکی از ارکان قدرت جمهوری اسلامی در عرصه‌های ملی و بین‌المللی محسوب می‌شود.

وی تصریح کرد: دانشجویان ایرانی، پیرو خط امام و رهبری، همچنان پرچم‌دار مسیر استقلال و عدالت‌خواهی هستند و با نقش‌آفرینی در عرصه‌های مختلف، توطئه‌های دشمنان را خنثی کرده و راه شهدای انقلاب اسلامی را ادامه می‌دهند.

روز دانشجو؛ تجدید میثاق با آرمان‌ها

پیرو ادامه داد: ۱۶ آذر، یادآور روحیه مبارزه، استقلال‌خواهی و آگاهی دانشجویان است، این روز، فرصتی است برای تجدید میثاق با آرمان‌های انقلاب اسلامی و تأکید بر اهمیت نقش دانشجویان در پیشرفت کشور. 

رئیس سازمان بسیج اساتید استان کرمانشاه تصریح کرد: دانشجویان امروز، به‌عنوان چراغ راه آینده، همچنان به مسیر خود ادامه می‌دهند و پرچم استقلال و عدالت‌خواهی را برافراشته نگاه می‌دارند.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از