حالت تاریک
پنج‌شنبه, 13 دی 1403
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
دپوی ۶۵ هزار تن شیرخشک در کارخانجات
رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک صنعتی مطرح کرد:

دپوی ۶۵ هزار تن شیرخشک در کارخانجات

رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک صنعتی گفت: براساس آمار کارخانه‌ها ۶۵ هزار و ۳۰۰ تن شیرخشک در انبار‌ها دپو شده است که با افزایش تولید در نیمه دوم سال، صادرات بیشتری باید صورت بگیرد.

به گزارش شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ سیاوش سلیمی از دپوی ۶۵ هزار و ۳۰۰ تن شیرخشک صنعتی در انبار‌های کارخانجات خبر داد و گفت: طبق روال همه ساله تولید شیرخام در نیمه دوم سال حداقل ۲۰ درصد افزایش می‌یابد که با وجود افزایش اخیر قیمت محصولات لبنی و قدرت خرید خانوار پیش‌بینی می‌شود که نسبت به مدت مشابه سال قبل تولید ۳۰ درصد افزایش یابد.

رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک صنعتی عنوان کرد: بر اساس آمار‌های ماهانه کارخانجات، تولید شیرخشک در نیمه دوم سال نسبت به نیمه اول سال حداقل ۲۵ درصد تولید افزایش یافته است، کمااینکه این موضوع در مهرماه و آبان‌ماه محقق شده است.

سلیمی ادامه داد: با توجه به مابه التفاوت صادرات کره برای هرکیلو ۱۵۰ هزار تومان و خامه ۷۵ هزار تومان و ارائه ارز با قیمت ۵۰ هزار تومان به تالار دوم پیش‌بینی می‌شود که با رکود تولید شیرخشک صنعتی روبرو شویم و متأسفانه این تصمیم بدون هماهنگی با انجمن‌ها اتخاذ شده است و موجب شده نه‌تنها افزایش ظرفیتی در حوزه تولید نداشته باشیم، بلکه تولید کاهش یابد.

رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک صنعتی متوسط تولید ماهانه شیرخشک صنعتی در نیمه نخست سال را ۲۰ هزار تن اعلام کرد و افزود: برآورد‌ها حاکی از آن بود که تولید شیرخشک در نیمه دوم سال به ماهانه ۲۵ هزار تن برسد، حال بنابر اتخاذ سیاست اخیر نمی‌توان روی پیش‌بینی رشد طبیعی حساب کرد.

وی از رشد ۲۴ درصدی صادرات شیرخشک نسبت به مدت مشابه سال قبل خبر داد و گفت: براساس آمار گمرک در ۶ ماهه نخست سال ۷۰ هزار تن شیرخشک صادر شده، درحالیکه مدت مشابه سال قبل ۵۶ هزار تن بوده است، حال با وجود دپوی شیرخشک در انبار کارخانجات و روند طبیعی تولید شیرخشک باید تا پایان سال صادرات به ۲۰۰ هزار تن برسد.

سلیمی در واکنش به کمبود تولید کره در داخل گفت: در حال حاضر صادرات هر کیلو کره با احتساب تعرفه اخیر، ۲۵۰ هزار تومان برای صادرکننده تمام می‌شود که براین اساس صادرات چربی و کره عملاً ممنوع شده است، حال انتظار می‌رود تجدید نظری بر این سیاست صورت بگیرد چرا که راهکار‌های مختلفی برای تأمین بازار داخل همچون محدودیت صادرات، جداکردن دست واسطه‌ها از بازار صورت بگیرد تا تولید و صادرات دچار چالش نشود.

 

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان 

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از