حالت تاریک
چهارشنبه, 26 دی 1403
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
سرپل‌ذهابی‌ها از وجود پایگاه‌های امداد جاده‌ای محرومند‌
غفلت مسئولان از جان شیرین مردم یک شهر؛

سرپل‌ذهابی‌ها از وجود پایگاه‌های امداد جاده‌ای محرومند‌

با وجود آمار بالای تصادفات جاده‌ای، شهرستان گردشگرپذیر سرپل‌ذهاب از وجود پایگاه‌های جاده‌ای محروم است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ کشور ایران یکی از کشورهای حادثه‌خیز در دنیا است بطوری که هر ۲۵ دقیقه یک نفر در اثر تصادف در ایران جان خود را از دست می‌دهد و صدها نفر در تصادفات شهری و جاده‌ای گرفتار می‌شوند غرق شدن در آب‌ها، سقوط از کوه‌ها و حوادث غیرمترقبه‌ای همچون سیل و زلزله و آتش‌سوزی سلامتی بسیاری از افراد را در معرض خطر قرار می‌دهد که باعث شده اقدامات امدادی از اهمیت ویژه‌ای در کشور برخوردار باشد.

شهرستان سرپل‌ذهاب یکی از شهرهای کشور است که بر روی خط زلزله قرار گرفته و زلزله مهیب سال ۹۶ شاهدی بر این مدعا است، جاری شدن سیل نیز در این شهر مرزی سابقه دارد اما مهم‌تر از همه این حوادث، وجود جاده‌های غیراستاندارد و محورهای حادثه‌خیز آن است که باعث وقوع حوادث تلخ رانندگی در محورهای مختلف این شهرستان شده و لزوم وجود پایگاه امداد و نجات جاده‌ای را در این شهرستان بسیار مهم کرده است.

امداد و نجات در کاهش تلفات جانی مردم حادثه‌دیده بسیار مهم است و در هر سانحه رانندگی که واقع می‌شود فارغ از کسانی که در در دم جان می‌سپارند افرادی هم هستند که مجروح شده و باید به سرعت اقدامات امداد و نجات برای آن‌ها انجام شود تا آن‌ها را از خطر مرگ نجات دهد لذا اصل زمان در امداد و نجات بسیار مهم است.

یاری رساندن به کسانی که در اثر حادثه نیازمند کمک هستند «امداد» و مجموعه اقداماتی که برای رهایی و خروج یک مصدوم از صحنه حادثه انجام می‌شود «نجات» نامیده می‌شود، امداد و نجات در حوادث خصوصاً سوانح خودرویی بسیار مهم است و مهم‌تر از انجام اقدامات امدادی، زمانی است که از لحظه حادثه تا رسیدن امدادگران طول می‌کشد و گاهی ثانیه‌ها در انجام اقدامات امداد و نجات تأثیرگذار است بطوری که اگر فقط چند ثانیه دیرتر امداد و نجات انجام شود جان آن مجروح و گرفتارشده در سانحه خودرویی از دست می‌رود بر همین اساس آماده بودن نیروهای امدادی در تمامی ساعات شبانه‌روز بسیار مهم است تا چنان‌چه تصادفی واقع شود بتوانند به سرعت به محل حادثه اعزام شوند.

برای همیشه آماده نگهداشتن نیروهای امدادگر لازم است که یک مرکز به‌عنوان پایگاه امداد و نجات جاده‌ای در سرپل‌ذهاب احداث شود که همیشه تعدادی نیروی آموزش‌دیده با تجهیزات امدادی در آن حضور داشته و آماده اعزام در مواقع لزوم باشند.

در شهرستان سرپل‌ذهاب هیچ پایگاه امداد و نجات جاده‌ای وجود ندارد و پس از سال‌ها تلاش مسئولان شهرستان هم‌اکنون یک پایگاه موقت که در یک کانکس اسکان موقت دائر شده به‌صورت محدود اقدامات امدادی را انجام می‌دهد در حالی که شهرستان سرپل‌ذهاب با دارا بودن نقاط و محورهای حادثه‌خیز در چهارطرف خود مانند گردنه پاطاق، محور قصرشیرین هم در سمت قره‌بلاغ و هم از سمت کمربندی، محور قره‌بلاغ به دشت ذهاب و سایر جاده‌های منتهی به شهرستان و بخش‌های آن همواره شاهد تصادفات خودرویی بسیار تلخی است و نیازمند پایگاه امداد و نجات جاده‌ای ثابت است.

 

گلایه‌های شهروند سرپل‌ذهابی 

یکی از شهروندان سرپلذهابی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی شبکه اطلاع‌رسانی مرصاد؛ اظهار داشت: محور قره‌بلاغ به دشت ذهاب بسیار حادثه‌خیز است و سوانح رانندگی دلخراشی در آن شاهدیم که منجر به کشته و زخمی شدن همشهریانمان می‌شود.

الیاسی افزود: زخمی‌های این حوادث نیازمند امدادرسانی هستند و باید به سرعت امدادگران به محل حادثه برسند تا حداقل از فوت بیشتر سرنشینان خودرو جلوگیری شود.

وی اذعان داشت: شهرستان نیازمند پایگاه امداد و نجات هلال احمر در نقاط مختلف  است تا در صورت وقوع حادثه رانندگی بتوانند به سرعت در محل حادثه حضور یابند چون زمان در امدادرسانی بسیار مهم است.

شهرستان سرپل‌ذهاب چندین محور حادثه‌خیز دارد و لازم است که به جای یک پایگاه امداد و نجات جاده‌ای در هر سمت از شهرستان یک پایگاه هلال احمر احداث شود این در حالی است که حتی یک پایگاه ثابت نیز در آن وجود ندارد.


پایگاه امداد و نجات جاده‌ای ثابت در شهرستان سرپل‌ذهاب احداث می‌شود

مرزبان بساطی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ اظهار داشت: شهرستان سرپل‌ذهاب تنها شهرستان در استان کرمانشاه است که پایگاه ثابت امداد و نجات جاده‌ای هلال احمر ندارد.

معاونت برنامه‌ریزی و امور عمرانی فرمانداری سرپل‌ذهاب افزود: در این راستا برای احداث پایگاه امداد و نجات جاده‌ای هلال احمر در شهرستان ۵ هزار متر زمین در نزدیکی پلیس راه شهرستان که از اراضی ملی بود به این امر اختصاص یافت.

وی با بیان اینکه استعلامات پنج‌گانه در خصوص این زمین انجام شد، افزود: چهار استعلام مربوط به منابع طبیعی، میراث فرهنگی، جهاد کشاورزی و بنیاد حفظ آثار مثبت شد ولی استعلام مربوط به راهداری و حمل و نقل جاده‌ای منفی شد و با وجود انجام مکاتبات بسیار در این خصوص توفیقی حاصل نشد.

وی تصریح کرد: با توجه به حادثه‌خیز بودن محور دشت ذهاب که مسیر ترانزیت کالا به مرز شیخ‌صله و ازگله است احداث یک پایگاه دیگر در زمینی به مساحت یک هزار متر مربع در سه‌راهی سرپل‌ذهاب در دستور کار قرار گرفت که متاسفانه استعلام میراث فرهنگی در خصوص این زمین منفی شد و همچنان رایزنی‌ها برای این زمین در حال انجام است.

معاونت برنامه‌ریزی و امور عمرانی فرمانداری شهرستان سرپل‌ذهاب گفت: فرمانداری شهرستان مکاتبات بسیاری برای رفع مشکلات احداث این دو پایگاه انجام داده و همچنان پیگیر این موضوع است که با توجه به مطالبه مردم و لزوم احداث پایگاه امداد و نجات جاده‌ای با لحاظ نقاط متعدد حادثه‌خیز شهرستان حداقل یک پایگاه امداد و نجات جاده‌ای ثابت در شهرستان احداث شود.

وجود پایگاه ثابت امداد و نجات جاده‌ای هلال احمر در شهرستان با توجه به نقاط حادثه‌خیز جاده‌ای متعدد در سرپل‌ذهاب یک ضرورت انکار ناپذیر است.

لزوم احداث پایگاه ثابت جاده‌ای در سرپل‌ذهاب

محمدباقر محمدی نیز در گفتگو با خبرنگار اجتماعی شبکه اطلاع‌رسانی مرصاد؛ اظهار داشت: پایگاه امداد و نجات جاده‌ای در سرپل‌ذهاب نیازمند تأمین زمین مناسب است که متاسفانه در شهرستان سرپل‌ذهاب تاکنون این اتفاق نیفتاده است.

مدیرکل جمعیت هلال احمر استان کرمانشاه افزود: زمینی که انتخاب می‌شود باید کد املاک هلال احمر را داشته باشد که ما بتوانیم در آن مجوز ساخت و ساز گرفته و بر اساس پروتکل‌های موجود در جمعیت هلال احمر این پایگاه احداث شود‌.

وی اذعان داشت: دو قطعه زمین در دو نقطه سرپل‌ذهاب برای این کار در نظر گرفته شده ولی متاسفانه تاکنون استعلامات آن اخذ نشده است که باید مشکلات آن توسط مسئولان شهرستان برطرف شود تا اقدامات بعدی انجام گیرد.

محمدی با تأکید بر لزوم احداث پایگاه ثابت جاده‌ای در سرپل‌ذهاب افزود: ما آمادگی احداث پایگاه ثابت امداد و نجات جاده‌ای در این شهرستان را داریم اما به رغم پیگیری‌های متعدد هنوز مشکل زمین آن رفع نشده است.

وی در پایان گفت: در مدت دو سالی که در خدمت استان کرمانشاه هستم تعداد هفت پایگاه امداد و نجات جاده‌ای احداث و افتتاح شده است اما هنوز در سرپل‌ذهاب موفق به احداث پایگاه ثابتی نشده‌ایم که ناشی از عدم رفع مشکل تأمین زمین بوده امیدواریم هرچه سریع‌تر با رفع این مشکل بتوانیم در سرپل‌ذهاب نیز شاهد احداث پایگاه امداد و نجات جاده‌ای هلال احمر به‌صورت ثابت باشیم.

به گزارش شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ ما هم امیدواریم مسئولان شهرستان سرپل‌ذهاب و استان کرمانشاه با توجه به حادثه‌خیز بودن این شهرستان مرزی هرچه سریعتر مشکلات مربوط به زمین آن را برطرف کرده و کار احداث پایگاه ثابت امداد و نجات هلال احمر در این شهرستان آغاز شود.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از