حالت تاریک
Logo
سه‌شنبه, 06 آذر 1403
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
عرضه مرغ زنده عامل گرانی بازار مرغ اسلام‌آبادغرب
رئیس اتحادیه مرغ اسلام‌آبادغرب مطرح کرد:

عرضه مرغ زنده عامل گرانی بازار مرغ اسلام‌آبادغرب

رئیس اتحادیه مرغ شهرستان اسلام‌آبادغرب با اشاره به دلایل افزایش قیمت مرغ در این شهرستان، گفت: عرضه مرغ زنده عامل گرانی بازار مرغ اسلام‌آبادغرب است.

حمزه حسینی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ اظهار داشت: یکی از دلایل اصلی گرانی مرغ وجود عوامل متعدد و متنوع در شهرستان اسلام‌آبادغرب است که عواملی نظیر توزیع نامناسب و فروش مرغ زنده باعث شده‌ این مسئله پیچیده‌تر شود. 

رئیس اتحادیه مرغ شهرستان اسلام‌آبادغرب افزود: تنها حدود ۳۰ درصد مرغداری‌ها، مرغ‌ را به‌صورت زنده به کشتارگاه تحویل می‌دهند و مابقی به‌صورت زنده وارد بازار می‌شوند که این حجم از فروش در بازار به‌مراتب بیشتر از کشتارگاه‌های شهرستان و استان است. 

وی تصریح کرد: در گذشته نظارت‌های قوی‌تری از سوی جهاد کشاورزی و دامپزشکی وجود داشت اما اکنون این نظارت‌ها کم‌رنگ شده و گشت‌های بازرسی در گذشته از خروج مرغ‌ زنده از استان جلوگیری می‌کردند اما اکنون این نظارت ضعیف‌تر شده و مرغ‌ها بیشتر به استان‌های دیگر نظیر ایلام، کردستان و همدان منتقل می‌شوند.

حسینی بیان کرد: اتحادیه طی ماه‌های اخیر تنها چند بار توانسته است مرغ منجمد تنظیم بازار را با مقدار حدوداً ۶ تن در شهرستان توزیع کند؛ متأسفانه بیشتر موارد توزیع‌ها به فروشگاه‌هایی اختصاص داده شده‌ که تحت نظارت کافی نیستند و همین امر باعث می‌شود مرغ به‌جای دسترسی مصرف‌کنندگان به رستوران‌ها، تالارها، کبابی‌ها و حتی خارج از استان منتقل شود. 

وی گفت: پیش‌تر گشت‌های بازرسی از سوی بسیج، جهاد کشاورزی، اتاق اصناف و صنعت، معدن و تجارت این توزیع‌ها را نظارت می‌کردند اما اکنون تنها اتاق اصناف و صنعت و معدن وظیفه بازرسی را بر عهده دارند و این تعداد ناکافی است.

رئیس اتحادیه مرغ شهرستان اسلام‌آبادغرب بیان کرد: برای کاهش قیمت مرغ راهکارهایی مانند توزیع منظم مرغ تنظیم بازار در شهرستان و تحت نظارت بازرسی‌های اتاق اصناف و صنعت و معدن به‌صورت هفتگی پیشنهاد می‌شود و پخش مرغ تنظیم بازار در مناطق محروم شهرستان و جلوگیری از فروش مرغ زنده توسط دامداران که سود بیشتری برای آن‌ها دارد، می‌تواند به تثبیت قیمت‌ها کمک کند.

حسینی اذعان کرد: در سطح شهرستان اتحادیه قدرت لازم برای کمک مالی یا تأمین دانه و دارو برای دامداران را ندارد و در حال حاضر تنها حدود ۲۰ دامداری فعال هستند و مشکلاتی نظیر هزینه بالای جوجه‌ریزی، افزایش قیمت دانه، سویا و دارو و عدم حمایت از سوی ادارات کشاورزی و دامپزشکی سبب شده دامداران به فعالیت ادامه ندهند.

وی خاطرنشان کرد: در گذشته‌ دارو و دانه مرغ به‌صورت یارانه‌ای به دامداران داده می‌شد و دامپزشکی با سرکشی‌های مداوم و تزریق رایگان واکسن از آن‌ها حمایت می‌کرد و اگر دولت همچنان از دامداران حمایت کند، آن‌ها تمایل بیشتری برای فعالیت خواهند داشت و این امر می‌تواند به کاهش قیمت مرغ کمک کند؛ همچنین نظارت بر فروش مرغ زنده در سطح شهرها که به‌طور وحشتناکی رواج دارد، ضروری است.

رئیس اتحادیه مرغ شهرستان اسلام‌آبادغرب اظهار داشت: یکی از تأثیرات عمده گرانی مرغ بر زندگی مردم، کاهش قدرت خرید و کوچک‌تر شدن سفره خانوارهاست؛ در سال جاری تعداد زیادی مجوز برای مرغ‌فروشی صادر شده است اما این مجوزها بیشتر به دلیل اخذ وام بوده‌اند و تنها بخشی از آن‌ها واقعاً فعال هستند.

وی در پایان گفت: از سوی دیگر رشد فروشگاه‌های بزرگ در سطح شهرستان باعث تعطیلی تدریجی مغازه‌های کوچک‌تر و رکود اقتصادی در منطقه شده است؛ اتحادیه در آینده پیشنهاد توزیع منظم مرغ تنظیم بازار بین مرغ‌فروشی‌ها و جلوگیری از رشد بی‌رویه فروشگاه‌های بزرگ را دارد.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از