دبیر قرارگاه محرومیتزدایی سپاه پاسداران:
مسئولان چرایی کاهش جمعیت عشایر را بررسی کنند
دبیر قرارگاه محرومیتزدایی سپاه پاسداران با اشاره به کاهش جمعیت عشایر طی ده سال اخیر گفت: ضرورت دارد مسئولان این کاهش جمعیت را بررسی کنند..
به گزارش شبکه اطلاع رسانی مرصاد، سردار ضیاءالدین حزنی امروز چهارشنبه در همایش گرامیداشت روز ملی روستا و عشایر که در تالار انتظار کرمانشاه برگزار شد، اظهار داشت: امام راحل عشایر را یکی از پشتوانههای عظیم انقلاب اسلامی دانستند که حافظان امنیت و مرزداران وفادار هستند.
وی با اشاره به اینکه عشایر سلحشور از لحاظ شجاعت، شهامت، دیانت همیشه وفادار به اسلام و انقلاب بودند، افزود: مسئولان موظف هستند به این قشر مولد و حافظ امنیت خدمترسانی کنند.
دبیر قرارگاه محرومیتزدایی سپاه پاسداران گفت: بهاستثنای استانهای کردستان و تهران، عشایر در ۲۹ استان در سطح کشور پراکنده هستند.سردار حزنی افزود: استانهای فارس، کرمان، خوزستان و سیستان و بلوچستان بیشترین جمعیت عشایری را دارا هستند و استانهای قزوین و قم کمترین جمعیت عشایری را دارند.
وی با بیان اینکه تاکنون از ده هزار نفر از جمعیت عشایری کشور تجلیل شده است، گفت: هدف از برگزاری چنین همایش و برنامههایی قدردانی از زحمات عشایر و بررسی مشکلات و مسائل آنها است.
سردار حزنی گفت: از دیگر اهداف برگزاری این همایش تحریک و تشویق مسئولان و دستاندرکاران برای رفع مشکلات و رسیدگی به آنها برای جلوگیری از مهاجرت به حاشیه شهرها است.
وی در ادامه با بیان اینکه کل دام سبک کشور ۶۳ میلیون و ۷۳۴ هزار راس است، تصریح کرد: بیشترین دام به استان خراسان رضوی و کمترین دام با جمعیت ۳۳۶ هزار راس به استان قم مربوط میشود.
سردار حزنی ادامه داد: کرمانشاه با جمعیت یک میلیون و ۷۶۶ هزار و ۵۰۰ راس دام در کشور حائز رتبه سوم است.
وی با اشاره به آماری از جمعیت دام سنگین در کشور، گفت: بیشترین دام متعلق به استان مازندران و کمترین دام متعلق به استان هرمزگان است که کرمانشاه با تعداد ۲۲۸ هزار و ۵۰۰ راس دام سنگین حائز رتبه هفدهم است.
سردار حزنی با اشاره به اهمیت و جایگاه عشایر در تولید گوشت قرمز و لبنیات، گفت: متاسفانه در ده سال اخیر شاهد کاهش جمعیت عشایری بودیم که مسئولان باید ریشه مشکلات را بررسی کنند.
وی گفت: عشایر ۱۱ هزار و ۵۰۰ شهید تقدیم انقلاب کردند و این نشان دهنده دیانت و توجه آنها به اسلام و انقلاب است.
سردار حزنی ضعیف بودن زیرساختها، پراکندگی و سیال بودن جمعیت، ضعف در حوزه آموزش، مهاجرت به دلیل عدم صرفه اقتصادی و حاشیهنشینی در شهرها را از جمله مشکلات اساسی جامعه عشایری عنوان کرد.
وی در پایان با اشاره به سخنان علمای دینی خطاب به مسئولان، گفت: واجبات را انجام دهید و به جای مستحبات به کار مردم رسیدگی کنید و از مقام و منصب خود منفعت ببرید.