حالت تاریک
Logo
شنبه, 03 آذر 1403
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
معضلی به نام تداخل صنفی و دستفروشان
رئیس اتحادیه کتاب‌فروشان استان کرمانشاه مطرح کرد:

معضلی به نام تداخل صنفی و دستفروشان

رئیس اتحادیه کتاب‌فروشان استان کرمانشاه گفت: با رونق بازار بازگشایی مدارس شاهد دو معضل به نام دستفروشان و تداخل صنفی، پیش روی واحدهای صنفی حوزه نوشت‌افزار هستیم.

به گزارش شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ محمدهادی معینی با اشاره به فرارسیدن ایام بازگشایی مدارس و افزایش تقاضا برای خرید انواع نوشت‌افزار در بازار، گفت: از نظر کمیت هیچ کمبودی در انواع اقلام نوشت‌افزار در بازار وجود ندارد و همه کالاها به وفور و با قیمت‌های متفاوت، بسته به نوع و کیفیت نوشت افزار یافت می‌شود.

رئیس اتحادیه کتاب‌فروشان کرمانشاه از سهم حدود ۵۰ درصدی نوشت‌افزار ایرانی در بازار یاد کرد و با بیان اینکه طی دو، سه سال اخیر سهم تولیدات داخل کشور از بازار نوشت‌افزار به میزان قابل توجهی افزایش یافته، عنوان کرد: از بین اقلام مورد نیاز مدرسه، تقریباً تمام دفترها تولید داخل است و تنها برخی انواع جامدادی، مداد و خودکار خارجی است. 

وی درباره قیمت نوشت‌افزار در بازار نیز یادآور شد: افزایش قیمت انواع نوشت‌افزار در بازار چشم‌گیر نبوده و برخی اقلام تا حدود ۲۰ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش قیمت داشتند، در برخی اقلام نیز هیچ افزایش قیمتی نداشته‌ایم.

معینی با اشاره به محدوده قیمتی متفاوتی که نوشت‌افزار بسته به نوع، کیفیت، تولید داخل و وارداتی بودن و... دارند، خاطرنشان کرد: اکنون خانواده‌ها می‌توانند ملزومات اساسی نوشت‌افزار با کیفیت متوسط شامل تعدادی دفتر، مداد، خودکار، پاک‌کن و تراش را با حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومان تهیه کنند، البته چنان‌چه قیمت جامدادی و کوله‌پشتی را به آن اضافه کنیم باید از این ارقام فراتر رفت و قیمت‌ها میلیونی خواهد شد.

رئیس اتحادیه کتاب‌فروشان کرمانشاه در ادامه با بیان اینکه با رونق بازار بازگشایی مدارس شاهد دو معضل اصلی پیش روی واحدهای صنفی حوزه نوشت‌افزار هستیم، فعالیت دستفروشان را که به عرضه انواع لوازم‌التحریر روی می‌آورند یکی از این معضلات دانست و اظهار کرد: امکان برخورد چندانی نیز با این دستفروشان وجود ندارد.

معینی خاطرنشان کرد: در کنار دستفروشان تداخل صنفی سایر صنوف با نوشت‌افزارفروشان را نیز شاهد هستیم، به‌گونه‌ای که برخی واحدهای صنفی که در گذرهای پرتردد قرار دارند، فعالیت خود را در این ایام به عرضه نوشت‌افزار تغییر می‌دهند و یا حداقل یک میز در داخل و یا مقابل مغازه قرار می‌دهند و نوشت‌افزار می‌فروشند.

وی تأکید کرد: این تصور مردم که خرید نوشت‌افزار از دستفروشان و یا واحدهای غیرمرتبط برای آن‌ها ارزان‌تر تمام می‌شود اشتباه است، به علاوه اگر مشکلی در کالاها وجود داشته باشد امکان پیگیری ندارد و مردم با این کار ابتدا به خود صدمه می‌زنند.

رئیس اتحادیه کتاب‌فروشان کرمانشاه فعالیت این واحدها را اجحاف در حق واحدهای صنف کتاب‌فروشان نیز دانست و عنوان کرد: این واحدها سه ماه تابستان و ایامی مانند نوروز را فروش ندارند و فروش خود را در ایام بازگشایی مدارس جبران می‌کنند، اما فعالیت واحدهای متفرقه به بازار آن‌ها لطمه می‌زند.

معینی از تشدید نظارت بر بازار نوشت‌افزار در ایام بازگشایی مدارس و برخورد با واحدهایی که مجوز ندارند نیز در قالب گشت مشترک با سایر بخش‌ها خبر داد و گفت: در کرمانشاه ۴۰۰ واحد صنفی مجاز زیرمجموعه صنف کتاب‌فروشان فعالیت می‌کنند.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از