سازمان فائو ایران اعلام کرد؛
هدررفت سالانه ۴۰ میلیون تن محصولات کشاورزی
بنابر آمار سالانه ۳۵ تا ۴۰ میلیون تن محصولات کشاورزی از زنجیره تولید تا مصرف هدر میرود که با اصلاح الگوی مصرف به میزان قابل توجهی واردات اقلام اساسی کاهش مییابد.
به گزارش شبکه اطلاعرسانی «مرصاد»؛ بنابر آمار میزان تولید محصولات کشاورزی با رشد ۴۰۰ درصدی از ۲۵ میلیون تن ابتدای انقلاب به ۱۳۳ میلیون تن رسیده است که متأسفانه سالانه بخش قابل توجهی از این میزان تولید در طول مراحل کاشت، داشت، برداشت و مصرف هدر میرود که این امر یکی از تهدیدات جدی بخش کشاورزی است.
طبق اعلام فائو ایران با هدررفت سالانه ۳۰ تا ۳۵ درصد محصولات کشاورزی، رتبه نخست در دنیا را داراست که برای کاهش میزان ضایعات از مزرعه تا سفره باید تمهیداتی صورت گیرد تا امنیت غذایی پایدار محقق شود.
با وجود آنکه دسترسی به غذای کافی، حاکمیت فرهنگ مطلوب غذایی، پرهیز از اسراف و ارتقای شاخصهای کیفیت و سلامت غذا از اهداف سند امنیت غذایی محسوب میشود، از این رو تأمین امنیت غذایی توأم با حفظ اخلاق از چالشهای پیش روی محققان جهاد کشاورزی به شمار میرود که بر این اساس حاکمیت مطلوب غذایی و پرهیز از اسراف باید در دستور کار قرار بگیرد.
این درحالی است که متأسّفانه سالانه ۳۵ تا ۴۰ میلیون تن محصولات کشاورزی به هدر میرود که با کاهش و جلوگیری از این میزان نهتنها نیازی به واردات نخواهیم داشت، بلکه میزان ارزآوری حاصل از صادرات رشد چشمگیری دارد.
اهمیت کاهش ضایعات محصولات کشاورزی به قدری بالاست که مجتبی خیام رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی میگوید: با اسراف یک عدد برنج روزانه غذای ۲۳ هزار نفر و با اسراف یک قاشق برنج در روز، غذای ۵۰۰ هزار نفر ضایع میشود که میتواند به اندازه میزان واردات برنج امسال باشد.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
انتهای خبر/