سرپرست ادارهکل محیط زیست کرمانشاه مطرح کرد:
چاههای غیرمجاز عامل اصلی خشکشدن سراب یاروی
سرپرست ادارهکل محیط زیست استان کرمانشاه با ابراز تأسف از تکرار بحران خشک شدن سراب یاوری، گفت: بررسیهای انجام شده نشان میدهد که یکی از دلایل اصلی این پدیده، برداشت بیرویه آب از چاههای اطراف این سراب است.
سعید دزفولینژاد در گفتگو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاعرسانی «مرصاد»؛ اظهار داشت: استان کرمانشاه به واسطه وجود تعداد فراوان سرابها، به استان سرابها شهرت یافته است؛ این سرابها که به دلیل موقعیت جغرافیایی خاص منطقه، در دسته آبهای تحتالارضی قرار میگیرند، در محل ظهور چشمهها حوضچههای کوچکی را تشکیل میدهند که به آنها سراب گفته میشود.
سرپرست ادارهکل محیط زیست استان کرمانشاه عنوان کرد: در استان کرمانشاه بیش از ۱۰۰ سراب شناخته شده وجود دارد؛ تنها تالاب استان، هشیلان نام دارد که در تحت عنوان تالاب هشیلان داریم که در شمال غرب کرمانشاه واقع شده است و این تالاب، از سراب سبزعلی سرچشمه میگیرد.
وی در ادامه افزود: تالاب هشیلان ۱۱۰ جزیره کوچک و بزرگ دارد که به اشکال کروی و تخم مرغی هستند و این تالاب زیستگاهی برای انواع پرندگان و به اصطلاح محلی برای فرود انواع پرندگان به ویژه پرندگان مهاجر است که از داخل و خارج کشور به این تالاب میآیند.
دزفولینژاد خاطرنشان کرد: به غیر از تالاب هشیلان، سایر سرابهای سطح استان کرمانشاه مفهوم تالاب ندارند، چرا که تالاب به دلیل شرایط محیطی و طبیعی، اکوسیستم آن با سراب کاملاً متفاوت است.
سرپرست ادارهکل محیط زیست استان کرمانشاه اذعان کرد: به لحاظ کیفی تالاب هشیلان و سرابها در سطح استان کرمانشاه از وضعیت مطلوبی برخوردار هستند و حتی برخی از سرابهای موجود در سطح استان به عنوان منابع آب شرب محسوب میشوند که این نشاندهنده وضعیت قابل قبول سرابهای استان است.
دزفولنژاد با ابراز تأسف از تکرار بحران خشک شدن سراب یاوری، گفت: بررسیهای انجام شده نشان میدهد که یکی از دلایل اصلی این پدیده، برداشت بیرویه آب از چاههای اطراف این سراب است که زنگ خطری جدی برای این زیستگاه ارزشمند محسوب میشود.
وی در پایان گفت: این مشکلات به شرکت آب منطقهای استان به عنوان متولی جلوگیری از حفر چاههای غیرمجاز استان، انتقال داده شد و اقداماتی در این زمینه در حال انجام است.
انتهای خبر/