حالت تاریک
پنج‌شنبه, 04 بهمن 1403
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
یادداشت:

بسیج الگوی موفق نخبه‌گرایی حداکثری است

بسیج الگوی موفق نخبه‌گرایی حداکثری است

بسیج مترقی ترین، مردمی‌ترین و نخبه گرایانه‌ترین جریان ایران است و تنها الگوی آرمانی برای تحقق آرمان‌های انقلاب است.

به گزارش شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»، خسرو تمری در یادداشتی نوشت: ساخت طبقات جامعه ایرانی در ادوار گذشته بیانگر تبعیض شدید در جامعه ایران بود، ساخت فرا دستان و فرودستان به گونه‌ای شکل گرفته بود که امکان جابجایی این ساخت‌ها میسر نبود و مردم عادی در پایین‌ترین سطح نظام اجتماعی قرار داشتند.

این رویه در ادوار مختلف تاریخ ایران تا قبل از انقلاب اسلامی ایران تداوم داشت. با انقلاب اسلامی ایران به عنوان، انقلاب مظلومان و محرومان ساختار طبفاتی جامعه ایران تغییر کرد و این بار شاهد تغییرات اساسی در ساختار اجتماعی، سیاسی و طبقاتی ایران بودیم.

در این ساخت انقلابی جدید شاهد شکل گیری برساخت‌هایی هستیم که محوریت آن طبقات و اقشار فرودست و کل جامعه ایران بود. یکی از نهادهای شکل گرفته در این ساخت جدید بسیج بود که توانست از همان ابتدا هم از نظر گفتمانی و هم از نظر عملکردی به صورت رشد پیدا کند.

اولین ویژگی بسیج ایجاد گفتمانی نو بدور از نگاه طبقاتی بود و این گفتمان همه آحاد جامعه را در بر می‌گرفت و باعث شد برای اولین بار مردم احساس هویت و احساس قدرت و منزلت پیدا کنند.

در برساخت شکل گرفته جدید با محوریت بسیج، مردم خود را مالک حقیقی انقلاب و حکومت می‌دانستند و با حضور عضویت در بسیج خود را در انقلاب و حکومت سهیم می‌دانستند.

بسیج گفتمان ۲۵۰۰ساله نظام طبقاتی را در هم شکست و بزرگ‌ترین و مردمی‌ترین حزب مردمی جهان بدور از دسته‌بندی‌های سیاسی و تنها با تکیه بر اصول اصیل انقلاب اسلامی بنا نهاد.

با شکستن ساختار اجتماعی و طبقاتی و سیاسی ۲۵۰۰ساله، همه آحاد جامعه احساس می‌کنند که می‌توانند نقش مهمی در جامعه ایفا کنند و حتی در مدیریت امور نقش ایفا کنند. و به همین خاطر با حضور در بدنه بسیج سعی می‌کنند نقش خود را ایفا کنند و هویت فرهنگی، اجتماعی و سیاسی خود را بازیابند.

نکته دیگر و مهم‌تر که در گفتمان بسیج قابل بحث است، نگاه نخبه گرایانه آن هم از نوع نخبه گرایی حداکثری بود و با همین رویکرد بسیج موفق شد در عرصه‌های مختلف مدیریتی و عرصه‌های نظامی و صنعتی و از همه مهمتر هشت سال دفاع مقدس نقش ایفا کند.

بسیج دارای گفتمان نخبه گرایانه حداکثری است که این گفتمان به بسیج توانایی استفاده از نخبگان برای ایفای نقش‌ها می‌دهد و بسیج با همین گفتمان حداکثری توانست هشت سال جنگ را مدیریت کند.

در این گفتمان نخبگانی با تعهد و تخصص و دانش در مدیدیت امور بکار گرفته شد و نتیجه آن نیز موفقیت‌آمیز بود.

نگاهی به سطح تحصیلات فرماندهان جنگ تحمیلی در سطح فرمانده لشکر، تیپ، گردان و… بیانگر این موضوع است. از آنجایی که معیار انتخاب فرماندهان تخصص، تعهد دینی و انقلابی و توانایی بود شاهد هستیم با شهادت یک فرمانده، نه تنها خللی در روند دفاع و مدیریت جنگ به وجود نمی‌آید بلکه امور بر همان توان و قدرت مدیریت می‌شود که نتیجه آن به پبروزی ایران و اقتدار امروز منجر شد.

لذا گفتمان بسیج یک گفتمان تکثرگرایی براساس مبانی دینی و انقلابی است که ابعاد این گفتمان توسط امامین انقلاب تببین شده است. و لذا اگر گفتمان بسیج در همه شئون حکمرانی جاری شود شاهد تحولات اساسی‌تر در جامعه خواهیم بود.

گفتمان بسیج نشان داده است در هر جایی که این گفتمان حاکم بوده است شاهد رشد و پیشرفت و تحولات اساسی بوده‌ایم که نمونه آن را در جهاد محرومیت زدایی، صنعت هوا فضا، قدرت موشکی، قدرت دریایی، قدرت سایبری می‌توان مشاهده کرد.

و در هر جایی که این گفتمان کمتر مورد استفاده قرار گرفته است، رشد و پیشرفت کشور با کندی مواجه شده است و به قول رهبری انقلاب در بیانیه گام دوم انقلاب از موانع رسیدن به قله است. به هر شکل بسیج مترقی ترین، مردمی‌ترین و نخبه گرایانه‌ترین جریان ایران است و تنها الگوی آرمانی برای تحقق آرمان‌های انقلاب است.

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.