حالت تاریک
چهارشنبه, 15 مهر 1405
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
وحدت شیعه و سنی جبهه‌ها را یکپارچه کرد
فرمانده دوران دفاع مقدس:

وحدت شیعه و سنی جبهه‌ها را یکپارچه کرد

فرمانده دوران دفاع مقدس، با اشاره به نقش وحدت شیعه و سنی در جبهه‌ها گفت: در دوران دفاع مقدس، همه رزمندگان یک‌رنگ و گوش‌ به‌ فرمان امام راحل بودند و همین وحدت، مسیر مقاومت را هموار کرد.

علی رویین‌تن در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ با اشاره به نقش وحدت و همدلی در تداوم مقاومت طی دوران هشت سال جنگ تحمیلی، اظهار داشت: در جبهه‌ها شیعه و سنی مطرح نبود و همه یک‌رنگ و گوش‌ به‌ فرمان حضرت امام خمینی (ره) بودند و همین وحدت، مسیر دفاع و مقاومت را هموار کرد.

وی با بیان اینکه نمازهای جماعت و نماز وحدت در دوران دفاع مقدس جایگاه ویژه‌ای داشت، افزود: رزمندگان در کنار یکدیگر حضور داشتند، شعار وحدت می‌دادند و همه برای دفاع از انقلاب و کشور در یک مسیر حرکت می‌کردند؛ همین اراده و ایمان موجب شد ملت ایران از شرایط دشوار جنگ تحمیلی عبور کند.

این پیشکسوت دوران دفاع مقدس اعتقاد و ایمان به آرمان‌های انقلاب، اراده و انگیزه مردم و پاکی و خلوص جوانان آن روز را از عوامل اصلی ایستادگی ملت دانست و اذعان کرد: در دفاع مقدس از نوجوانان ۱۳ ساله و حتی کم‌سن‌تر تا افرادی در سن‌ و سال حبیب‌ بن‌ مظاهر در میدان حضور داشتند و همین ایمان و اراده، پشتوانه اصلی مقاومت بود.

وحدت، پشتوانه عبور از تهدیدها

رویین‌تن با اشاره به وجود جریان‌های مخالف و گروه‌های مسلح در دوران جنگ تحمیلی، گفت: منافقین و گروه‌های معاند نیز در آن دوران فعال بودند و برخی جریان‌ها مسیر مسلحانه را دنبال می‌کردند، اما اراده و ایمان مردم به انقلاب و گوش‌ به‌ فرمان بودن حضرت امام خمینی (ره) باعث شد این تهدیدها نتواند مسیر انقلاب را متوقف کند.

وی درباره حمایت‌های بین‌المللی از ایران در دوران دفاع مقدس، بیان کرد: کشور ما در آن دوران از حمایت گسترده بین‌المللی برخوردار نبود و سوریه و در مقاطعی لیبی از جمله کشورهایی بودند که ارتباطاتی با ایران داشتند و بخشی از نیازهای ما نیز از طریق همین ارتباطات و نیروهای مقاومت تأمین می‌شد.

از محدودیت تسلیحاتی تا توسعه توانمندی‌های دفاعی

این فرمانده دوران دفاع مقدس با اشاره به شرایط تسلیحاتی کشور در سال‌های جنگ تحمیلی، گفت: در آن دوران، بزرگ‌ترین سلاح‌هایی که در اختیار داشتیم آرپی‌جی، کالیبر ۵۰ و برخی سلاح‌های دوش‌پرتاب بود و حتی بخشی از تجهیزات مورد نیاز از لیبی و سوریه تهیه می‌شد.

رویین‌تن افزود: ما با همان امکانات محدود کار کردیم و به‌تدریج روی تجهیزات موجود توانمندی ایجاد شد؛ وقتی شرایط آن روز جبهه‌های کرمانشاه، سرپل‌ذهاب، ارتفاعات دانه‌خشک و پادگان ابوذر را با امروز مقایسه می‌کنیم، می‌بینیم جوانانی که آن زمان با امکانات محدود در جبهه ایستادند، بعدها همین اراده و تجربه را در میدان‌هایی مانند سوریه و لبنان نیز دنبال کردند.

این پیشکسوت دفاع مقدس ادامه داد: اراده فولادین جوانان آن روز موجب شد تجربه دفاع مقدس در عرصه‌های دیگری نیز امتداد پیدا کند و بخشی از توانمندی‌های امروز کشور ریشه در همان دوران داشته باشد.

تداوم مقاومت فراتر از یک فرمانده

رویین‌تن با اشاره به جنگ‌های اخیر منطقه و تأثیر آن بر افکار عمومی جهان گفت: این تحولات نشان داد جمهوری اسلامی به یک فرد وابسته نیست و حتی با شهادت رهبر و فرماندهان ارشد، ساختار مقاومت و دفاعی کشور از حرکت بازنمی‌ایستد.

وی تصریح کرد: برای هر فرمانده گردان، ناحیه یا لشکر، نیروهای متعددی تربیت شده‌اند که در صورت فقدان فرمانده، توان ادامه مسیر و برعهده گرفتن مسئولیت‌ها را دارند؛ بنابراین، با شهادت یک فرمانده، مسیر متوقف نمی‌شود و پرچمی که از دست یک سردار می‌افتد، توسط فردی دیگر برافراشته خواهد شد.

این فرمانده دوران دفاع مقدس افزود: ما انسان هستیم و دشمن نیز از جنس انسان است، اما تفاوت در پشتوانه و تکیه‌گاه ماست؛ ایمان به خداوند، پیامبر اکرم (ص) و ائمه معصومین (ع) پشتوانه اصلی رزمندگان و عامل مهم ایستادگی در برابر دشمنان بوده و هست.

رویین‌تن درباره برخی تحلیل‌ها پیرامون جایگاه قدرت ایران در جهان، بیان کرد: بر اساس ارزیابی شخصی من، ایران شاید قدرت اول جهان باشد و ظرفیت‌های آن در معادلات منطقه‌ای و بین‌المللی قابل توجه است.

وی با اشاره به شرایط روسیه و اوکراین افزود: روسیه کشوری بسیار بزرگ است و با یک کشور مانند اوکراین درگیر است، اما جمهوری اسلامی ایران در برابر آمریکا، کشورهای اروپایی، برخی کشورهای عرب منطقه و گروهک‌هایی که از سوی آن‌ها حمایت می‌شوند، ایستادگی کرده است.

این پیشکسوت دوران دفاع مقدس با اشاره به درگیری‌های امنیتی در مناطق مختلف کشور، گفت: جنگ در سیستان‌ و بلوچستان، کردستان و مناطق دیگر از گذشته وجود داشته و مسئله تازه‌ای نیست، اما کشورهایی که قدرت سوم و چهارم محسوب می‌شوند، با مجموعه‌ای از این فشارها و تهدیدها به این شکل مواجه نیستند.

رویین‌تن با اشاره به تحولات مناطق عرب‌نشین و مسئله فلسطین، گفت: اگر در برخی مناطق عرب‌نشین و به‌ویژه فلسطین شکست‌هایی ایجاد شد، یکی از دلایل آن کمرنگ شدن اعتقادات مردم و غلبه مسائل سیاسی بود و نتیجه این وضعیت را امروز در عرض‌اندام رژیم صهیونیستی در منطقه می‌بینیم.

جهاد تبیین رسالت مغفول دفاع مقدس

وی با تأکید بر ضرورت انتقال تجربیات دوران دفاع مقدس به نسل جوان گفت: جهاد تبیین موضوعی است که امام خامنه‌ای بارها بر آن تأکید داشته‌اند، اما ما در این زمینه غفلت کرده‌ایم. کسانی که در دوران دفاع مقدس حضور داشتند و مسئولیت انتقال تجربیات، روحیه، معنویت و فرهنگ آن دوران به نسل‌های بعدی را بر عهده داشتند، در انجام این وظیفه آن‌گونه که باید عمل نکردند.

این پیشکسوت دفاع مقدس با اشاره به همزمانی هفته دفاع مقدس با آغاز سال تحصیلی، پیام خود به دانش‌آموزان و دانشجویان را حضور فعال در صحنه‌های اجتماعی و انقلابی عنوان کرد و گفت: جوانان باید همچون رزمندگان دوران دفاع مقدس حضور پررنگ داشته باشند تا دشمن مأیوس شود و آسیبی به انقلاب نرسد.

وصیت یک فرمانده به مسئولان درباره جوانان

رویین‌تن با بیان اینکه این سخنان را نه از سر نصیحت، بلکه به‌عنوان وصیت مطرح می‌کند، گفت: مسئولان نباید از جوانان غافل شوند؛ چراکه غفلت از نسل جوان و کم‌توجهی به جهاد تبیین، از جمله چالش‌هایی است که امروز با آن مواجه هستیم.

وی خاطرنشان کرد: تجربیات، معنویت، وحدت و همبستگی دوران دفاع مقدس نیازمند تدوین و انتقال به نسل جدید بود، اما آن‌گونه که باید این کار انجام نشده است؛ جهاد تبیین، وحدت و گوش‌ به‌ فرمان بودن رهبران و فرماندهان، از مؤلفه‌هایی است که می‌تواند مسیر آینده کشور را نیز هدایت کند.

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!