حالت تاریک
دوشنبه, 31 شهریور 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
نبرد همچنان ادامه دارد
تجلی ایمان و ایثار در آینه دفاع مقدس؛

نبرد همچنان ادامه دارد

اگرچه سالیان سال است که از جنگ تحمیلی ایران و عراق گذشته اما جنگ ۱۲ روزه اخیر بار دیگر اثبات کرد که نبرد کماکان ادامه دارد و همچنان باید در میدان ایستاد.

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ در ۳۱ شهریور ۱۳۵۹، رژیم بعثی عراق با هدف سرنگونی نظام نوپای جمهوری اسلامی، جنگی گسترده علیه ایران آغاز کرد. صدام حسین با پاره‌کردن قرارداد ۱۹۷۵ الجزایر در تلویزیون عراق، آغاز تجاوز به خاک ایران را اعلام کرد. 

هفته دفاع مقدس، نماد والاترین افتخارات ملت ایران در دفاع از مرزهای میهن اسلامی و جان‌فشانی دلیرانه در راه حفظ آرمان‌های بلند اسلام و قرآن کریم است. در این منظومه درخشان، یاد و خاطره شهیدان به‌عنوان گران‌بهاترین گوهر، جایگاهی بی‌بدیل دارد؛ آنان جوانان رشید و پاک‌سرشتی بودند که با بصیرت و آگاهی، شرایط حساس کشور را به‌درستی دریافتند و با ایمان و اشتیاق، مسئولیت بزرگ جهاد در راه خدا را پذیرفتند. 

بی‌تردید، هر ملتی که چنین فرزندان آگاه و شجاعی را در دامان خود پرورش داده باشد، سزاوار افتخار است و می‌تواند آنان را الگوی تربیت نسل‌های آینده قرار دهد. 

۵ عامل کلیدی پیروزی در دفاع مقدس

شیرزاد پرویزی؛ از رزمندگان دوران جنگ تحمیلی هشت سال دفاع مقدس در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدا و پیشکسوتان جهاد و شهادت در شهرستان سنقر و کلیایی، عوامل اصلی پیروزی ملت ایران در جنگ هشت‌ساله را برشمرد. 

وی نخستین عامل را ایمان رزمندگان به خداوند و شب‌زنده‌داری و دعاهای مداوم آنان دانست و گفت: رزمندگان در طول حضور در مناطق عملیاتی، با انجام فرائض دینی، نماز جماعت، نماز شب و ادعیه متداول، روحیه‌ای مضاعف می‌گرفتند و با انگیزه‌ای الهی در برابر دشمن بعثی ایستادگی می‌کردند. 

این رزمنده دفاع مقدس دومین عامل را وحدت ملی و رهبری حضرت امام خمینی (ره) عنوان کرد و افزود: در تمام طول دفاع مقدس، اقشار مختلف مردم، نیروهای مسلح، گروه‌های جهادی و بسیجیان دلاور با حضور در جبهه‌ها، دشمن متجاوز را به شکست کشاندند. صدام خائن با آرزوی سقوط جمهوری اسلامی به ایران حمله کرد، اما حتی یک وجب از خاک وطن به اجنبی واگذار نشد. 

وی در ادامه به امدادهای غیبی و الطاف الهی اشاره کرد و گفت: در عملیات‌هایی که گره می‌خورد، رزمندگان با توسل به خداوند و اهل بیت (ع) راه‌گشایی می‌کردند. نمونه بارز آن، آزادسازی خرمشهر بود که امام فرمودند: خدا خرمشهر را آزاد کرد. 

پرویزی روحیه شهادت‌طلبی و ایثارگری جوانان را چهارمین عامل دانست و اظهار داشت: جوانان دهه‌های ۷۰ و ۸۰ هم با الهام از مکتب امام حسین (ع) و تأسی از ائمه اطهار، و الگو گرفتن از رزمندگان هشت سال دفاع مقدس در میدان‌های نبرد (جنگ با داعش و جنگ تحمیلی ۱۲ روزه) خوش درخشیدند و این روحیه، رمز ماندگاری دفاع مقدس شد. 

وی رهبری پیامبرگونه حضرت امام خمینی (ره) را پنجمین عامل پیروزی دانست و تأکید کرد: فرماندهی ایشان در جنگ تحمیلی، موجب شد رژیم بعث عراق بدون هیچ دستاوردی شکست بخورد و از سوی سازمان ملل به‌عنوان آغازگر جنگ معرفی شود. 

پرویزی در پایان با اشاره به وصیت‌نامه امام خمینی (ره) خاطرنشان کرد: نباید اجازه دهیم پیشکسوتان جهاد و شهادت در پیچ و خم زندگی روزمره فراموش شوند. وظیفه ماست که از خون شهدا، صبر آزادگان و ایثار رزمندگان درس بگیریم و از انقلاب اسلامی پاسداری کنیم. 

گرامیداشت دفاع مقدس تجلیل از ارزش‌های انسانی   

برزو امجدیان؛ از رزمندگان هشت دفاع مقدس در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ ضمن تأکید بر اهمیت گرامیداشت هفته دفاع مقدس، این مناسبت را فرصتی برای تکریم و تجلیل از ارزش‌های والای انسانی و اسلامی دانست و گفت: دفاع مقدس، نه تنها یک رخداد تاریخی بلکه نماد اوج ایثار، شجاعت، عزت و تعالی انسان‌هایی است که در سخت‌ترین شرایط، با ایمان و اخلاص، از کیان دین و میهن دفاع کردند. 

وی افزود: این ایام، یادآور جلوه‌های ناب اسلامی، غیرت ایرانی و روح آزادگی مردانی است که با الهام از سیره حضرت اباعبدالله‌الحسین (ع)، جان و مال و فرزند خود را در راه حق فدا کردند. 

این رزمنده دفاع مقدس عنوان کرد: در میان این آزادگان، شهید مهدی آشنایی فرمانده طرح و عملیات تیپ ظفرمندان نصارالرسول (ص)، نمونه‌ای بارز از مردانگی و ایثار بود. در واپسین لحظات عمر باعزتش، هنگام یورش وحشیانه تانک‌های دشمن بعثی در محور شیخ‌صله در تاریخ پنجم مرداد ۱۳۶۷، با لهجه شیرین آذری پشت بی‌سیم فریاد زد: «بچه‌ها، جنگ مرد را از نامرد جدا می‌کند». این جمله، نه تنها بیانگر روحیه حماسی او، بلکه تجلی ایمان و اقتدار در لحظه‌ای بود که جان عزیزش را در راه دفاع از دین و وطن اسلامی فدا کرد. 

رسالت نسل امروز در انتقال حقیقت دفاع مقدس

امجدیان تأکید کرد: وظیفه ما در این ایام، تنها یادآوری خاطرات نیست، بلکه باید با بیان رشادت‌ها و دلاوری‌های رزمندگان، نسل‌های بعدی را نسبت به واقعیت‌های جنگ تحمیلی، تجاوز استعمارگران و زیاده‌خواهی دشمنان آگاه سازیم. دفاع مقدس، مدرسه‌ای است که در آن درس آزادگی، مقاومت و ایمان آموخته می‌شود و باید این آموزه‌ها را با زبان هنر، رسانه و آموزش به نسل جوان منتقل کرد تا چراغ راه آینده آنان باشد. 

دفاع مقدس، میراثی برای همه نسل‌ها  

وی اظهار داشت: دفاع مقدس، میراثی گران‌بهاست که در دل خود هزاران داستان از فداکاری، عشق و عرفان دارد. این میراث، متعلق به همه نسل‌هاست و باید با حفظ و ترویج آن، فرهنگ مقاومت و ایثار را در جامعه نهادینه کرد. امروز، بیش از هر زمان دیگری، نیازمند بازخوانی این حماسه‌ها هستیم تا در برابر هجمه‌های فرهنگی و سیاسی دشمنان، با تکیه بر این سرمایه عظیم، هویت اسلامی و ایرانی خود را حفظ کنیم و راه شهیدان را ادامه دهیم. 

هفته‌ای به بلندای تاریخ

علی رضوانی؛ از رزمندگان دوران جنگ تحمیلی نیز در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ به بازخوانی ریشه‌های تاریخی این مناسبت و چرایی نام‌گذاری آن پرداخت و اظهار داشت: رژیم بعثی عراق با طراحی قبلی و هدف براندازی نظام نوپای جمهوری اسلامی ایران، حمله‌ای گسترده را آغاز کرد؛ حمله‌ای که نه‌تنها خاک ایران را هدف گرفت، بلکه عزت، استقلال و آرمان‌های یک ملت را نشانه رفت. 

وی با یادآوری لحظه‌ای تاریخی از آغاز تجاوز نظامی افزود: صدام حسین، رئیس‌جمهور وقت عراق، در مقابل دوربین‌های تلویزیونی قرارداد ۱۹۷۵ الجزایر را پاره و رسماً آغاز حمله به خاک ایران را اعلام کرد. آن هفته در ابتدا به نام هفته جنگ تحمیلی شناخته می‌شد، اما با روشن شدن ماهیت مقاومت ملت ایران، نام آن به هفته دفاع مقدس تغییر یافت؛ چرا که ملت ایران نه آغازگر جنگ بود و نه متجاوز، بلکه مدافع بود و این دفاع، مقدس بود. 

این رزمنده دفاع مقدس با استناد به بیانات تاریخی حضرت امام خمینی (ره) گفت: امام فرمودند: هیهات که خمینی در برابر تجاوز دیوصفتان و شرکای کفر به حریم قرآن و امت رسول‌الله ساکت بماند. ایشان با آمادگی برای فدا کردن جان خود، دفاع از اسلام و مسلمانان را فریضه‌ای الهی دانستند. این بیانات نشان می‌دهد که دفاع مقدس، تنها یک واکنش نظامی نبود، بلکه یک تکلیف الهی، یک قیام ایمانی و یک نهضت تاریخی بود. 

دفاعی فراتر از جنگ تا ابد جاری

رضوانی تأکید کرد: دفاع مقدس محدود به سال‌های جنگ نیست. از آغاز نهضت اسلامی در سال ۱۳۴۱ تا امروز که انقلاب اسلامی در مسیر عدالت، امنیت و توسعه گام برمی‌دارد، دفاع همچنان جاری است. این دفاع، نبردی میان فقر و غنا، ظلم و عدالت، وابستگی و استقلال است. هر جا که مظلوم در برابر ظالم ایستاده، آنجا دفاع مقدس است. 

وی افزود: تا زمانی که ملت ایران خواهان پیشرفت، عدالت و استقلال باشد، دفاع نیز ادامه خواهد داشت. دفاع مقدس مفهومی است فراتر از جنگ؛ دفاع از هویت، ایمان، عزت و آرمان‌های انقلاب اسلامی. خون شهدا هنوز جوشان است و خود آنان در صف دفاع از ارزش‌ها حضور دارند. 

وی در پایان تصریح کرد: هفته دفاع مقدس، از ۳۱ شهریور تا مهرماه، فرصتی برای بازخوانی حماسه‌ای است که ملت ایران با ایستادگی، ایمان و فداکاری رقم زد. این هفته، نه‌تنها یادآور مقاومت در برابر تجاوز نظامی، بلکه نماد پایداری در برابر هرگونه ظلم، تحقیر و وابستگی است. دفاع مقدس، یک تاریخ نیست؛ یک جریان زنده است، یک عهد الهی است، و یک مسیر روشن برای نسل‌های آینده. 

گزارش به قلم زهرا دانیاری؛ فعال رسانه‌ای 

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!