حالت تاریک
Logo
شنبه, 03 آذر 1403
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
رئیس اداره منابع طبیعی سرپل‌ذهاب مطرح کرد:

آلودگی درختان بلوط سرپل‌ذهاب به آفت لورانتوس

آلودگی درختان بلوط سرپل‌ذهاب به آفت لورانتوس

رئیس اداره منابع طبیعی سرپل‌ذهاب گفت: آفت لورانتوس درختان جنگلی بلوط این شهرستان را آلوده کرده و تنها راه مقابله، حذف آن به صورت فیزیکی است.

علی رضایی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ اظهار داشت: لورانتوس با نام محلی «مخور» بوته‌ای است که در فصل رویش درخت، به صورت توده انبوه و سبزرنگ با برگ‌های گوشتی و فاقد ریشه روی درخت می‌روید و مواد مورد نیاز خود را از درخت میزبان جذب می‌کند و در فصل خزان درخت، به‌صورت کپه‌های قهوه‌ای تیر و یا غده‌های گرز مانند بر روی درخت به‌طور کامل نمایان است و باعث آفت می‌شود.

رئیس اداره منابع طبیعی سرپل‌ذهاب گفت: لورانتوس گیاهی است نیمه انگلی که بر روی گونه‌های جنگلی  به‌خصوص بلوط می‌روید و به دلیل اینکه شهرستان سرپل‌ذهاب دارای بیش از ۲۲ هزار هکتار درخت بلوط است این آفت تهدید بزرگی برای درختان بلوط این منطقه به‌حساب می‌آید.

وی تصریح کرد: این آفت نیمه انگلی از شیره درخت بلوط تغذیه می‌کند و باعث خشکی درختان می‌شود و از طریق پرندگان توسعه پیدا می‌کند و کل درختان جنگل‌های زاگرس را پوشش می‌دهد.

رضایی بیان داشت: برای جلوگیری از این آفت، در شهرستان سرپل‌ذهاب گروهی به اسم بلوط دالاهو در منطقه پشت تنگ ذهاب و گروهی در منطقه امامیه و پاطاق با توجه به امکانات در دسترس اقدام به حذف فیزیکی شاخه‌های آلوده و سوزاندن آن می‌کنند، اما این اقدام کافی نبوده و همکاری جامعه دامدار اراضی جنگلی در شهرستان را نیز می‌طلبد که پای کار باشند.

وی افزود: وسعت آلودگی این آفت در درختان بلوط پشت تنگ ذهاب بالاست و در منطقه چغاکدو درحال گستردگی است که به حمایت‌های دهیاران، بخشداران و فرمانداری شهرستان نیاز است که حمایت‌های لازم را از گروه‌های دوستدار طبیعت داشته باشند تا هر چه سریعتر این آفت به حداقل برسد.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از