حالت تاریک
پنج‌شنبه, 04 بهمن 1403
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
رئیس کمیته علمی ستاد استهلال دفتر رهبر انقلاب:

خواندن نماز آیات هنگام ماه‌گرفتگی امشب، واجب است

خواندن نماز آیات هنگام ماه‌گرفتگی امشب، واجب است

رئیس کمیته علمی ستاد استهلال دفتر رهبر انقلاب از واجب بودن خواندن نماز آیات هنگام ماه‌گرفتگی امشب خبر داد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی مرصاد، به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، حجت الاسلام علیرضا موحدنژاد رئیس کمیته علمی ستاد استهلال دفتر رهبر انقلاب گفت: خواندن نماز آیات هنگام ماه‌گرفتگی امشب واجب است.

 

محمد خدایاری رئیس انجمن نجوم کرمانشاه با بیان اینکه ماه گرفتگی امشب از ساعت ۲۱:۳۱ به وقت ایران آغاز شده، گفت : از ساعت ۲۱:۳۱ ماه وارد نیم‌سایه زمین شده و ساعت ۲۳:۰۵ کاملاً درون نیم‌سایه قرار می‌گیرد و گرفت جزیی آغاز می‌شود. 

خدایاری با بیان اینکه ساعت ۲۳:۴۴ گرفت ماه به حداکثر می‌رسد، توضیح داد: در ماه گرفتگی امشب فقط بخش کوچکی از ماه وارد سایه می‌شود. 

رئیس انجمن نجوم کرمانشاه توضیح داد: ساعت ۲۲ دقیقه بامداد فردا (هفتم آبان) ماه از سایه خارج می‌شود، اما همچنان در بخش نیم‌سایه قرار دارد و با خروج ماه از نیم‌سایه زمین در ساعت ۱:۵۶ بامداد، ماه‌گرفتگی به پایان می‌رسد. 

خدایاری با بیان اینکه ماه گرفتگی امشب حدود ۷۸ دقیقه طول می‌کشد، گفت: این ماه گرفتگی تقریبا در همه جای دنیا قابل رصد است.

وی با اشاره به جزیی بودن ماه گرفتگی امشب، گفت: در این ماه گرفتگی تنها شش درصد از سطح ماه در سایه زمین قرار می‌گیرد، با این حال گرفت ماه را با چشم غیرمسلح هم می‌توان مشاهده کرد.

خدایاری گفت: ماه گرفتگی امشب آخرین ماه گرفتگی سال ۱۴۰۲ خواهد بود و دیگر تا سال آینده ماه گرفتگی نداریم .

 

 

شیوه خواندن نماز آیات

نماز آیات را به چند شکل می‌توان خواند؛

اول؛ نماز آیات دو رکعت است و در هر رکعت پنج رکوع دارد. دستور آن این است که نمازگزار بعد از نیت، تکبیر بگوید و یک حمد و یک سوره تمام بخواند و به رکوع رود و سر از رکوع بردارد. دوباره یک حمد و یک سوره بخواند، باز به رکوع رود تا پنج مرتبه. بعد از بلند شدن از رکوع پنجم دو سجده نماید و برخیزد و رکعت دوم را هم مثل رکعت اول بجا آورد و تشهد بخواند و سلام دهد.

 

دوم؛ بعد از نیت و تکبیرةالاحرام، حمد و یک آیه (البته احتساب بسم‌الله به عنوان یک آیه، صحیح نیست) از سوره‌ای را قرائت کرده و رکوع کند، سپس سر از رکوع بردارد، و آیه دیگری از آن سوره را بخواند و به رکوع رود، و بعد سر از رکوع برداشته و آیه دیگری از همان سوره را قرائت نماید، و همین‌طور تا رکوع پنجم ادامه دهد تا سوره‌ای که پیش از هر رکوع، یک آیه از آن را قرائت کرده، قبل از رکوع آخر تمام شود. سپس رکوع پنجم را به‌جا آورد و به سجده رود، و پس از اتمام دو سجده، برای رکعت دوم قیام نماید و حمد و آیه‌ای از یک سوره را بخواند و به رکوع برود، و همین‌طور مانند رکعت اول ادامه دهد تا تشهد بخواند و سلام دهد؛ و چنانچه بخواهد برای هر رکوعی به یک آیه از سوره‌ای اکتفا کند، نباید سوره حمد را بیش از یک مرتبه در اول آن رکعت بخواند.

 

سوم؛ اگر هم نمازگزار، در یک رکعت از نماز آیات پنج مرتبه حمد و سوره بخواند و در رکعت دیگر یک حمد بخواند و سوره را پنج قسمت کند، مانعی ندارد.

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.