حالت تاریک
چهارشنبه, 03 بهمن 1403
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟

دیابتی‌ها این طور ورزش کنند

دیابتی‌ها این طور ورزش کنند

دیابت بیماری شایع در ایران و جهان است و یکی از عوامل تاثیر گذار در کنترل این بیماری تحرک بدنی و و رزش است.

به گزارش شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد» و به نقل از خبرگزاری فارس، دیابت یا مرض قند بیماری است که در آن مقدار ترشح انسولین کمتر از میزان لازم برای طبیعی نگهداشتن قند خون است. انسولین ماده‌ای است که در بدن تمام افراد طبیعی توسط بخشی از غده لوزالمعده ساخته و به داخل جریان خون ریخته می‌شود. این ماده در سوخت و ساز مواد نشاسته‌ای و قندهای ساده و در نتیجه تنظیم قند خون نقش مهمی دارد؛ بنابراین کاهش نسبی آن در جریان دیابت، منجر به افزایش قند خون می‌شود که در صورت عدم کنترل وتنظیم آن در حد مناسب منجر به ضایعات جبران ناپذیر در قسمت‌های مختلف بدن می‌شود. 

دیابت از جمله شایعترین بیماری‌های متابولیک محسوب می‌شود. دیابت، پرفشاری خون و اختلالات چربیهای خون را بیماری های تمدن جدید می‌نامند. حال، با این شرح، رعایت برخی نکات در پیشگیری یا کنترل بیماری دیابت تاثیر گذار خواهد بود که مهمترین نکات در ادامه از نظرتان می‌گذرد.

 ۳۰ دقیقه پیاده روی روزانه؛ این معمولا اولین چیزی است که به بیمار دیابتی توصیه می‌شود. ورزش علاوه بر کاهش وزن بدن و کمک به تناسب اندام، باعث کاهش خطر بیماری‌های قلبی می‌شود و از عوامل مهم کنترل قندخون به حساب می‌آید اما دیابتی‌ها در این مورد هم نباید بی گدار به آب بزنند؛ چون آنها مجاز نیستند هر ورزشی را هر چقدر که دلشان خواست، انجام دهند. پس قبل از شروع هر ورزشی، از پزشک تان اجازه بگیرید و در باره نوع، شدت و مدت ورزش با پزشک مشورت و از او سوال کنید که چگونه باید داروهای تان را قبل و بعد از ورزش مصرف کنید.

پنج توصیه ورزشی مهم به دیابتی‌ها:

۱) اگر انسولین می‌زنید، ۳۰ دقیقه قبل از شروع ورزش، قندخون تان را چک کنید تا موقع ورزش با افت شدید قند مواجه نشوید.

۲) قبل از ورزش، قند خون تان را با گلوکومتر اندازه بگیرید. اگر قندتان بین ۱۰۰ تا ۲۵۰ بود، با خیال راحت ورزش کنید اما اگر قندتان زیر ۱۰۰ یا بالای ۲۵۰ بود، بهتر است موقتا دور ورزش را خط بکشید تا وضعیت تان متعادل تر شود وگرنه در حالت اول، ممکن است دچار افت شدید قندخون(حمله هیپوگلیسمی) و بیهوشی شوید و در حالت دوم، دچار حمله کتواسیدوز و کاهش سطح هوشیاری. اگر قند خون تان زیر ۱۰۰ بود حتما باید ابتدا یک وعده مختصر غذای حاوی کربوهیدرات یا مقداری میوه و بیکوییت بخورید، کمی صبر کنید و بعد به ورزش بپردازید.

۳) اگر می‌خواهید طولانی مدت ورزش کنید، باید هر نیم ساعت قندخون تان را اندازه بگیرید. اگر قندتان زیر ۷۰ بود یا دچار ضعف و بدن لرزه شدید، باید ورزش را قطع کنید و یک شیرینی مانند آبمیوه، شکلات یا آب نبات بخورید.

۴) ترکیب ورزش‌های هوازی با ورزش‌های قدرتی موثر از انجام یکی از آنهاست. ترکیبی کار کنید و مراقب آسیب‌های جزیی ورزش باشید چون بدن یک فرد دیابتی به خاطر آسیب عروق و اعصاب کوچک، هم زودتر آسیب می‌بیند هم دیرتر بهبود می‌یابد. کفش راحت و مناسب بپوشید و ورزش‌های خشن انجام ندهید.

۵) مدتی بعد از پایان ورزش هم باید قندخون تان را اندازه بگیرید. ممکن است چند ساعت بعد از ورزش ناگهان با افت شدید قند مواجه شوید؛ چون عضلات موقع ورزش قند ذخیره خود را مصرف می‌کنند و بعد از اتمام ورزش به سراغ قندخون می‌روند تا ذخایر مصرفی را جبران کنند.

 

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.