
قصه پر غصه عشایر صبور ادامه دارد؛
فریاد بیآبی عشایر کرمانشاهی
با وجود اینکه وظیفه اداره امور عشایری تأمین آب شُرب برای عشایر است، اما متأسفانه بخشی از جامعه عشایری استان کرمانشاه همچنان از دسترسی به آب محروم هستند که این کمبود، زندگی روزمره آنها را با دشواریهایی مواجه کرده است.
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی شبکه اطلاعرسانی «مرصاد»؛ عشایر کرمانشاه، به عنوان یکی از اقشار تولیدکننده و پرتلاش کشور، این روزها با بحران جدی بیآبی و نبود زیرساختهای بهداشتی مواجهاند؛ بحرانی که زندگی روزمره آنها را به چالش کشیده و رنج مضاعفی بر دوششان نهاده است.
در حالیکه هنوز در آغاز فصل بهار هستیم، عشایر منطقه گَوَنبان هماکنون با کمبود شدید آب روبهرو هستند خدا به داد تابستان برسد!
شرایطی که اگر چارهای برای آن اندیشیده نشود، در ماههای گرم پیشرو، پیامدهای سنگینتری در پی خواهد داشت.
نه آب داریم، نه راه، نه بهداشت
نورالله خالوندی _از بزرگان عشایر منطقه گَوَنبان واقع در شهرستان هرسین_ در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی شبکه اطلاعرسانی «مرصاد»؛ اظهار داشت: به خدا قسم، هیچ راه تردد درست و حسابی، هیچ چشمۀ آب و هیچ امکانات بهداشتی نداریم. چند کیلومتر راه باید برویم تا شاید به یک قطره آب برسیم.
وی افزود: ما چندین سال پیش از خوزستان کوچ کردیم و در این منطقه مستقر شدیم. اما هنوز هم بعد از این همه سال، از ابتداییترین امکانات زندگی محروم هستیم؛ نه آب داریم، نه امکانات بهداشتی.
وعدههای تکراری مسئولان
خالوندی با گلایه از مسئولان امور عشایر استان کرمانشاه گفت: ما با هزینه خودمان یک تراکتور گرفتیم تا برای ما آب بیاورد. فقط یک بار، ۲ میلیون تومان هزینه کردیم. خواهش میکنیم بررسی کنید، میبینید ما چه بدبختیای داریم.
دامداری عشایر در حال فروپاشی است
این عشایر کرمانشاهی با اشاره به معیشت خانوارها افزود: در منطقه گون بان حدود ۱۲ تا ۱۵ خانوار زندگی میکنند. بعضیا مجبور شدن دامهایشان را بفروشند چون آب نداریم. ما هم داریم دامهایمان میفروشیم. نمیدانم این چه عدالتی است!
خالوندی تأکید کرد: نه بهداشت داریم، نه حمام داریم، بیایید مشاهده کنید، مسئولان چرا به داد ما نمیرسند. به خدا از این بیتوجهیها خسته شدیم.
اصلاح جادهها و اعزام تانکرهای آبرسانی در دستور کار است
علی جعفر رضایی در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی شبکه اطلاعرسانی «مرصاد»؛ از آغاز عملیات آبرسانی به عشایر مناطق گرمسیری خبر داد و گفت: با توجه به بارندگیهای اخیر و تخریب جادهها، روند خدماترسانی با مشکل مواجه شده بود، اما با برنامهریزیهای انجامشده، طی روزهای آینده مشکلات زیرساختی مرتفع خواهد شد.
مدیرکل امور عشایر استان کرمانشاه، با بیان اینکه، عشایر منطقه گَوَنبان حدود چهار پنج روزی است که مستقر شدهاند، افزود: به دلیل بارندگیهای اخیر، برخی جادههای عشایری دچار آسیب شدهاند و ماشینهای سنگین امکان تردد ندارند.
وی با اشاره به ضرورت اصلاح راههای دسترسی گفت: بررسی وضعیت جادهها در دستور کار قرار گرفته و با هماهنگی انجامشده، ماشینآلات راهسازی بهزودی عملیات بهسازی مسیرها را آغاز میکنند. همچنین یک تانکر آبرسانی بهطور اختصاصی در اختیار عشایر منطقه قرار گرفته و آبرسانی روزانه از طریق آن انجام میشود.
رضایی خاطرنشان کرد: با توجه به تراکم جمعیت دامی و سکونت حدود ۳۰ خانوار در اطراف این منطقه، تصمیم گرفتیم هفتهای دو بار نیز یک تانکر آب دیگر برای کمک به تأمین آب شرب به منطقه اعزام شود.
وظیفه امور عشایری فقط حمل رایگان آب شُرب است
وی تأکید کرد: طبق قانون، سازمان امور عشایر وظیفهای در خصوص تأمین منابع آب ندارد، بلکه تنها مسئولیت حمل رایگان آب شرب بر عهده ماست. اگر منبع آب متعلق به خود عشایر باشد، آنها هزینه تأمین آب را پرداخت میکنند؛ در غیر این صورت، اگر چاه آب متعلق به ما باشد، این خدمات رایگان انجام میشود.
مديرکل امور عشایر استان کرمانشاه گفت: با وجود محدودیتهای اعتباری، حداقل ۷۰ درصد آب مورد نیاز دامهای عشایر از طریق همین شبکه تأمین میشود و ما تمام توان خود را برای رفع نیازهای اساسی عشایر بهکار بستهایم.
به گزارش شبکه اطلاعرسانی «مرصاد»؛ تداوم بحران بیآبی در مناطق عشایری استان کرمانشاه نهتنها سلامت و بهداشت خانوارهای عشایری را با تهدید جدی مواجه کرده، بلکه باعث تلف شدن دامها و احشام و در نتیجه، نابودی سرمایه اصلی این جامعه مولد میشود.
حل فوری این معضل، ضرورتی انکارناپذیر برای حفظ معیشت عشایر و تقویت امنیت و پایداری در نواحی مرزی کشور به شمار میرود.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!