حالت تاریک
پنج‌شنبه, 01 خرداد 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
کاهش ۴ درصدی وقوع جرائم سایبری در کرمانشاه
رئیس پلیس فتا استان کرمانشاه مطرح کرد:

کاهش ۴ درصدی وقوع جرائم سایبری در کرمانشاه

رئیس پلیس فتا استان کرمانشاه از انهدام باندهای جعل اسناد و کلاهبرداری میلیاردی در کرمانشاه خبر داد و گفت: در سال گذشته ۹۰ درصد از جرائم سایبری در استان کشف و میزان وقوعات نیز ۴ درصد کاهش یافته است.

به گزارش شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ علی عباسی‌کسانی از کشف بیش از ۹۳ درصد جرائم فضای مجازی در استان و کاهش ۴ درصدی وقوع جرائم سایبری در سال گذشته خبرداد و اظهار داشت: این موفقیت ناشی از آموزش‌های انجام شده در مدارس است در حالی که در سطح کشور شاهد افزایش این جرائم بوده‌ایم.

وی عنوان کرد: در دو ماه ابتدای امسال ۹۱ درصد از جرائم کشف شده و وقوع جرم نیز ۱۱ درصد کاهش داشته است.

رئیس پلیس فتا استان کرمانشاه از متلاشی شدن دو باند کلاهبرداری به ارزش یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان خبر داد و افزود: در طول دو ماه گذشته، بیش از ۴ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان به حساب مالباختگان عودت داده‌ایم و سال گذشته نیز ۲۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان عودت داده شد.

عباسی‌کسانی با تأکید بر اهمیت به‌روز بودن دانش پلیس نسبت به مجرمان، گفت: افراد سابقه‌دار به صورت ماهانه کنترل می‌شوند، گاهی مواقع مجرمان فضای مجازی در سایر استان‌ها حضور دارند و به همین دلیل رسیدگی به برخی از پرونده‌ها زمان‌بر است.

وی به تشریح یکی از پرونده‌های مهم پلیس فتا پرداخت و عنوان کرد: پرونده رسیدساز جعلی یکی از پرونده‌های ما بود که ۲۹ نفر در استان شاکی داشت؛ در این پرونده، مجرم با ارائه رسید جعلی، کالا را از فروشنده تحویل می‌گرفت و پولی پرداخت نمی‌کرد؛ با وجود نبود هیچ‌گونه اطلاعاتی از مجرم، وی در کمتر از یک‌ماه دستگیر و همه اجناس فروخته شده به مالباختگان تحویل داده شد.

رئیس پلیس فتا استان کرمانشاه با اشاره به طرح‌های مستمر پلیس فتا برای پاکسازی فضای مجازی، از شناسایی و برخورد با افرادی که در فضای مجازی قدرت‌نمایی می‌کنند، فروش اسلحه انجام می‌دهند یا اقدام به جعل اسناد می‌کنند، خبر داد و از شهروندان خواست در صورت مشاهده این موارد، با شماره ۰۹۶۳۸۰ گزارش دهند.

عباسی‌کسانی همچنین از انهدام یک باند گسترده جعل اسناد خبر داد و گفت: در این رابطه ۷۴ نفر دخیل شناسای شدند که تعدادی در زندان هستند و مابقی نیز به زودی دستگیر می‌شوند. در زمینه جعل اسناد از مردم درخواست می‌شود به کانال‌هایی که در این زمینه تبلیغ می‌کنند توجه نکنند، چرا که این کانال‌ها کلاهبرداری هستند.

وی با تأکید بر اهمیت امنیت فضای مجازی در حوزه‌های اخلاقی و اجتماعی، از نظارت بر برخی از اصناف و برخورد با متخلفان خبر داد و گفت: همچنین گشت‌های پلیس فتا در فضای مجازی حضور دارد و با افرادی که اقدام به تهیه کلیپ‌های طنز سخیف می‌کنند برخورد می‌کند.

رئیس پلیس فتا استان کرمانشاه با اشاره به رصد بیش از ۴ هزار و ۵۰۰ صفحه در فضای مجازی در سال گذشته، از شناسایی نزدیک به ۳ هزار مورد تخلف و برخورد با ۶۸۰ مورد توسط پلیس فتا خبر داد و عنوان کرد: ۲ هزار و ۳۰۰ مورد نیز به پلیس‌های تخصصی دیگر ارجاع داده شده است.

عباسی‌کسانی با بیان اینکه رصد مستمر فضای مجازی و شناسایی افرادی که امنیت مردم را به خطر می‌اندازند، از اولویت‌های پلیس فتا است، از راه‌اندازی مدرسه پلیس و دانش‌آموز با موضوع مدرسه سایبری به عنوان یکی دیگر از اولویت‌ها یاد کرد و افزود: در مدرسه پلیس و دانش‌آموز، کارگاه سایبری و فضای مجازی برقرار است و اکنون فعال است اما می‌خواهیم آن را توسعه دهیم و در فضای هوش مصنوعی ارائه شود.

وی شماره ۰۹۶۳۸۰ را به عنوان مرکز فوریت‌های سایبری معرفی کرد و گفت: یکی دیگر از اولویت‌های ما در سراسر حوزه‌های تخصصی پلیس، بالا بردن دانش کارکنان است، کلاس‌های آموزشی برای سال جدید طراحی شده و در آینده آموزش هوش مصنوعی برنامه ریزی شده است.

منبع: تسنیم

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!