حالت تاریک
چهارشنبه, 15 مهر 1405
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
مجلس سازکار دریافت عوارض هرمز را مشخص می‌کند
عضو مجمع نمایندگان مجلس شورای اسلامی:

مجلس سازکار دریافت عوارض هرمز را مشخص می‌کند

عضو مجمع نمایندگان استان کرمانشاه از تدوین رژیم حقوقی جدید برای تنگه هرمز خبر داد و گفت: بر اساس این طرح، تمام کشتی‌ها برای تردد از این شاهراه حیاتی انرژی ملزم به پرداخت عوارض به جمهوری اسلامی ایران خواهند شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین سید جواد حسینی‌کیا در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ با اشاره به شرایط جدید منطقه‌ای، اظهار داشت: تنگه هرمز به‌عنوان یکی از مهم‌ترین شاهراه‌های انتقال انرژی جهان، همواره از جایگاه ویژه‌ای در معادلات ژئوپلیتیکی برخوردار بوده است.

وی افزود: در شرایط عادی، این گذرگاه بین‌المللی محل تردد آزاد کشتی‌های تجاری و نفتکش‌هاست، اما تحولات اخیر و تشدید تنش‌ها میان جمهوری اسلامی ایران با آمریکا و رژیم صهیونیستی، وضعیت این مسیر راهبردی را تغییر داده است.

عضو مجمع نمایندگان استان کرمانشاه تصریح کرد: دشمنان با هدف فشار بر ملت ایران و حتی طرح ادعاهایی درباره تسلط بر منابع انرژی کشور، وارد فاز جدیدی از تقابل شده‌اند که این امر، ضرورت اتخاذ تصمیمات متقابل را برای جمهوری اسلامی دوچندان کرده است.

حسینی‌کیا ادامه داد: در چنین شرایطی، ایران با بهره‌گیری از ظرفیت‌های ژئوپلیتیکی خود، به‌ویژه در تنگه هرمز، اقدام به اعمال محدودیت‌هایی برای تردد کشورهای متخاصم کرده که این موضوع، بخشی از راهبرد بازدارندگی فعال کشور محسوب می‌شود.

وی با بیان اینکه این اقدام پیام روشنی به دشمنان ارسال کرده است، عنوان کرد: محدود شدن تردد در این شاهراه حیاتی، تأثیر مستقیمی بر بازار جهانی انرژی داشته و موجب افزایش قیمت نفت و سایر حامل‌های انرژی در سطح بین‌المللی شده است.

این نماینده مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: این افزایش قیمت، هرچند در ظاهر به‌عنوان یک چالش برای اقتصاد جهانی مطرح می‌شود، اما در واقع می‌تواند فرصتی برای کشورهای تولیدکننده انرژی، به‌ویژه جمهوری اسلامی ایران، فراهم کند تا نقش پررنگ‌تری در معادلات اقتصادی ایفا کنند.

حسینی‌کیا خاطرنشان کرد: یکی از مهم‌ترین پیامدهای این وضعیت، شکل‌گیری ظرفیت برای مقابله متقابل با تحریم‌هاست؛ به این معنا که ایران می‌تواند از ابزار انرژی به‌عنوان اهرمی برای فشار بر کشورهای متخاصم استفاده کند.

وی افزود: در شرایطی که دشمنان تلاش دارند با تحریم‌های گسترده، اقتصاد ایران را تحت فشار قرار دهند، جمهوری اسلامی نیز می‌تواند با مدیریت مسیرهای انتقال انرژی، معادلات را به نفع خود تغییر داده و توازن جدیدی در روابط بین‌الملل ایجاد کند.

عضو مجمع نمایندگان مجلس شورای اسلامی با اشاره به نقش مجلس شورای اسلامی در این زمینه، گفت: تدوین رژیم حقوقی جدید برای تنگه هرمز در دستور کار قرار دارد تا چارچوب مشخصی برای نحوه تردد کشتی‌ها و تأمین امنیت این مسیر تعیین شود.

حسینی‌کیا ادامه داد: بر اساس این طرح، هر کشتی برای عبور از تنگه هرمز ملزم به پرداخت عوارضی خواهد بود که در قبال تأمین امنیت این مسیر راهبردی از سوی جمهوری اسلامی ایران دریافت می‌شود و این موضوع می‌تواند به منبع درآمدی جدیدی تبدیل شود.

وی اذعان کرد: این اقدام علاوه بر جنبه اقتصادی، دارای پیامدهای سیاسی و امنیتی نیز هست و نشان‌دهنده اقتدار جمهوری اسلامی در مدیریت یکی از حساس‌ترین نقاط راهبردی جهان است.

عضو مجمع نمایندگان مجلس شورای اسلامی در پایان تأکید کرد: تحولات اخیر اگرچه در بستر یک تقابل تحمیلی شکل گرفته، اما می‌تواند به فرصتی برای تقویت جایگاه ایران در نظام بین‌الملل تبدیل شود و دشمنان را نسبت به هزینه‌های اقدامات خصمانه خود آگاه سازد.

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!