حالت تاریک
سه‌شنبه, 30 اردیبهشت 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
حکمرانی فرهنگی، حلقه مفقوده مدیریت کشور
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مطرح کرد:

حکمرانی فرهنگی، حلقه مفقوده مدیریت کشور

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تأکید بر لزوم تحول در ساختار شورای فرهنگ عمومی کشور گفت: این شورا نباید صرفاً تشریفاتی باشد، بلکه باید به نهادی سیاست‌گذار، راهبردی و مسئله‌محور تبدیل شود.

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ سید عباس صالحی شامگاه امشب دوشنبه در نشست شورای فرهنگ عمومی که در سالن جلسات شهید سلیمانی استانداری کرمانشاه برگزار شد؛ با اشاره به جایگاه حکمرانی فرهنگی در سیاست‌های کلان جمهوری اسلامی ایران، اظهار داشت: در سال‌های اخیر، موضوع حکمرانی فرهنگی به‌عنوان یکی از ارکان اصلی حکمرانی در کشور مطرح شده و رهبر معظم انقلاب نیز بارها در این زمینه تأکید داشته‌اند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: فرهنگ باید به‌عنوان یک سطح اصلی در حکمرانی دیده شود، نه یک مقوله شعاری و تزئینی. برای تحقق این نگاه، باید ارکان سیاست‌گذاری فرهنگی کشور بازتعریف شود.

شورای فرهنگ عمومی باید مسئله‌محور شود

وی با انتقاد از وضعیت موجود شورای فرهنگ عمومی در استان‌ها خاطرنشان کرد: متأسفانه بسیاری از جلسات شوراها به گزارش‌خوانی‌های کلی یا تکرار موضوعات همیشگی اختصاص پیدا می‌کند در حالی‌که این شورا باید مهم‌ترین مسائل فرهنگی هر استان را شناسایی، اولویت‌بندی و راه‌حل‌محور پیگیری کند.

صالحی گفت: شورای فرهنگ عمومی باید به نهادی زنده، پویا و تصمیم‌ساز بدل شود که بر پایه پژوهش، نیازسنجی فرهنگی و مشارکت نخبگان اداره می‌شود.

استانداران و معاونان سیاسی باید شورا را فعال کنند

وی با اشاره به نقش مهم استانداران در فرآیند حکمرانی فرهنگی استان‌ها افزود: اگر شورای فرهنگ عمومی قرار است اثربخش باشد، باید جایگاه رئیس شورا (استاندار) و دبیر شورا (معاون سیاسی استاندار) تقویت شود و از ظرفیت همه نهادهای فرهنگی، دانشگاه‌ها، رسانه‌ها و نخبگان بهره گرفته شود.

الگوی جدید وزارت ارشاد برای بازآرایی شوراها

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به برنامه‌های وزارتخانه برای بازآرایی ساختار شوراهای فرهنگ عمومی اشاره کرد و گفت: در الگوی جدید، شوراها ساختارمند، مسئله‌محور و پژوهش‌بنیان خواهند شد. خروجی جلسات نیز به‌صورت دقیق رصد شده و اقدامات اجرایی مشخصی برای آن‌ها تعریف می‌شود.

رصد شاخص‌های دینداری در کشور ضروری است

وی با اشاره به تغییرات برخی شاخص‌های دینداری در کشور تصریح کرد: این موضوع یکی از عرصه‌های مهم بررسی و تحلیل فرهنگی است. شوراهای فرهنگ عمومی در استان‌ها باید با رصد دقیق این شاخص‌ها، تحلیل بومی ارائه دهند و راهکارهایی متناسب با زمینه‌های فرهنگی و اجتماعی هر منطقه پیشنهاد کنند.

از تمرکزگرایی به حکمرانی مشارکتی حرکت کنیم

 صالحی در پایان تأکید کرد: مسیر پیش‌روی ما در حکمرانی فرهنگی، باید گذر از تمرکزگرایی و رسیدن به حکمرانی مشارکتی، چندسطحی و بومی‌گرا باشد. شورای فرهنگ عمومی می‌تواند بازوی فکری و راهبردی این مدل از حکمرانی فرهنگی در کشور باشد.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!