
مدرس حوزه و دانشگاه:
عفاف و حیا، مؤلفه تمدنی زنان ایرانی است
یک استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به سنگنوشتههای تمدنهای کهن ایرانی، گفت: در هیچیک از آثار تاریخی کشور، نشانی از برهنگی دیده نمیشود و این خود نشان میدهد که عفاف و حیا، مؤلفههای تمدنی ملت ایران و از جمله زنان بوده است.
زهرا جانجانی در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی شبکه اطلاعرسانی «مرصاد»؛ با بیان اینکه نقش زن تنها به آشپزخانه محدود نیست، اظهار داشت: زن مسلمان در کنار نقش مادری و همسری، مدیر اقتصادی خانواده، مربی و ستون تربیتی خانواده نیز هست.
این فعال فرهنگی و مدرس حوزه و دانشگاه افزود: زن در اندیشه اسلامی نه تنها حق حضور اجتماعی دارد بلکه این حضور در چارچوب عزت، وقار و تأثیرگذاری اجتماعی تعریف میشود.
وی خاطرنشان کرد: برخلاف نگاه ابزاری تمدن غرب که زن را صرفاً برای لذتجویی میخواهد، زن در نظام اسلامی، جایگاه محوری در خانواده دارد و در جامعه نیز اثرگذار است؛ بیآنکه نیاز به مردواره شدن داشته باشد.
عدالت حقوقی به جای برابری تقلیدی
جانجانی با انتقاد از برداشت سطحی و وارداتی از مقوله برابری جنسیتی، گفت: ما نباید بگوییم حقوق برابر، بلکه باید از عدالت حقوقی سخن بگوئیم؛ چرا که عدالت، مفهوم والاتری از برابری صرف است.
وی بیان کرد: در بسیاری از جوامع غربی زن اگرچه از برخی وظایف معاف است، اما مجبور به ترک خانه و اشتغال صرفاً برای بقای اقتصادی است؛ در حالیکه زن مسلمان بهواسطه ارزش و محبتی که به نقش مادری و همسری قائل است، خود در امور خانواده مشارکت فعال دارد.
حجاب، نماد حضور مؤثر اجتماعی
این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به نقش حجاب در هویت فرهنگی ایرانی گفت: حجاب نه مانع بلکه زمینهساز حضور عفیفانه و مؤثر زنان در جامعه است.
وی با اشاره به سنگنوشتههای تمدنهای کهن ایرانی افزود: در هیچیک از آثار تاریخی کشور، نشانی از برهنگی دیده نمیشود و این خود نشان میدهد که عفاف و حیا، مؤلفههای تمدنی ملت ایران و از جمله زنان بوده است.
جانجانی گفت: برخلاف تبلیغات مسموم رسانههای غربی که حجاب را مانع آزادی زن معرفی میکنند، زنان ایرانی با حفظ حجاب در عرصههای علمی، فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و حتی جهادی حضوری درخشان دارند.
نقش بیبدیل زنان در استمرار انقلاب
وی با اشاره به حضور زنان در میدانهای مختلف از جمله، عرصههای علمی و شرکتهای دانشبنیان خاطرنشان کرد: آنچه امروز بهعنوان رویشهای انقلاب از آن یاد میشود، محصول تربیت مادرانه و نگاه اسلامی به زن است.
جانجانی خاطرنشان کرد: زنان ایران با حفظ هویت دینی و ملی خود، یکی از بزرگترین ضربهها را به نظریههای غلط تمدن غربی وارد کردهاند.
زن ایرانی، تکذیبکننده نظریه غربی در عمل
وی با اشاره به تلاشهای دو قرن اخیر تمدن غرب برای القای ناتوانی زن در رسیدن به مراتب عالی اجتماعی در سایه دینداری، گفت: زن ایرانی این نظریه را در عمل باطل کرده و با حفظ حجاب اسلامی، به مدارج بالای علمی و فرهنگی دست یافته است.
جانجانی تأکید کرد: امروز بیش از ۵۰ درصد ورودی دانشگاههای کشور را زنان تشکیل میدهند و این نشان از شکوه حضور زن در تمدنسازی نوین دارد.
دعوت به شناخت درست از انقلاب
این فعال فرهنگی با دعوت از نسل جوان برای شناخت عمیقتر از انقلاب اسلامی گفت: همه نوجوانان و جوانان باید بدانند این همه شهید، این همه مجاهدت برای چه بود، اگر انقلاب اسلامی به زنان ما عزت بخشیده، باید این واقعیت را با تبیین درست به نسل آینده منتقل کنیم.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!