حالت تاریک
چهارشنبه, 03 بهمن 1403
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
پرستاران به‌تأسی از حضرت زینب محور آرامش‌بخشی باشند
کارشناس مذهبی:

پرستاران به‌تأسی از حضرت زینب محور آرامش‌بخشی باشند

کارشناس مذهبی گفت: پرستاران می‌توانند با الگوگیری از حضرت زینب (س) ضمن اینکه ممکن است خود دچار دغدغه‌های زیادی باشند اما محور آرامش‌بخشی و تأمین مهر و محبت برای بیماران باشند.

حجت‌الاسلام والمسلمین مجید میرزایی در گفتگو با خبرنگار فرهنگی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ ضمن تبریک میلاد با سعادت حضرت زینب کبری (س) و روز پرستار، اظهار داشت: شخصیت حضرت زینب کبری (س) شخصیت بی‌بدیلی است، در عالم اسلام ما نمونه‌های کمی از این شخصیت‌ها داریم که به‌عنوان الگوی رفتاری برای جامعه امروزی ما می‌توانند سرمنشأ و محل رجوع باشند یعنی اگر زنان امت ما در جامعه امروزی می‌خواهند بدون دغدغه و با اوج ارتباطات اجتماعی در جامعه امروز تأثیرگذار باشند و حضور داشته باشند، اسلام نمونه‌های کاملی را به‌عنوان الگو معرفی کرده است. 

کارشناس مذهبی افزود: دنیای غرب به دلیل معرفی الگوهایی چون حضرت زینب (س) در اسلام، تلاش می‌کند تا جایگاه زن مسلمان را تضعیف کند؛ اسلام در حوزه زن نه‌تنها ضعف ندارد بلکه نمونه‌های بزرگی را معرفی می‌کند که الگوهای مناسب، موفق و مورد تأییدی هستند که در جامعه حضور مستمر و موفق داشتند و حضرت زینب (س) یکی از این نمونه‌ها است؛ در حوزه زن نه‌تنها دچار ضعف نیستیم بلکه مدافع هستیم. 

میرزایی اظهار داشت: آنچه در دنیای غرب راجع به زن احساس می‌شود نشانه ضعف جایگاه زنان در غرب است که ناشی از نگاه جنسیتی به زن است؛ اما اسلام این نگاه را مذمت کرده و جنسیت را موجب ضعف تلقی نمی‌کند و الگویی مانند حضرت زینب (س) را معرفی می‌کند که دارای ویژگی‌های خاص بوده؛ حضرت زینب (س) شخصیتی چندوجهی داشتند. 

وی افزود: اولین ویژگی حضرت زینب کبری (س) این بوده که همزمان که در نقش مادری در خانواده موفق بوده به‌عنوان خواهر و دختر نیز به خوبی ایفای نقش کرده و شخصیتی موفق در بستر خانواده از خود برجای گذاشته چه زمانی که با مادرش حضرت زهرا (س) زندگی کرده، چه به‌عنوان دختر، چه به‌عنوان همسر و چه به‌عنوان مادری که فرزندانی را تربیت کرده؛ در نتیجه، الگوی جامع و کاملی برای نسل امروز ارائه داده است. 

کارشناس مذهبی گفت: اما جنبه دیگر شخصیت حضرت زینب (س) شخصیت بی‌بدیل تاثیرگذار در جامعه است، همان‌طور که در بستر خانواده موفق بود در بستر جامعه هم همزمان موفق بود، فلذا ما در حوزه آموزش، بهترین کلاس تفاسیر را حضرت زینب (س) در مدینه و کوفه برگزار کرد. 

وی افزود: در حوزه سیاسی حضرت زینب (س) را به‌عنوان یک سفیر و معصومی می‌شناسیم که بعد از واقعه کربلا توانست رسالت امامت بدون ردا و بعثت بدون وحی را به خوبی انجام دهد، اگر در واقعه کربلا حضرت زینب (س) نبود، نه در کوفه و نه در شام این اتفاق رخ نمی‌داد که بتواند از واقعه کربلا حماسه‌ای بزرگ بیافریند و افکار عمومی را علیه حکومت وقت بشوراند و ابعاد مختلف ظلم و ستم را به خوبی تبیین کند. 

وی تأکید کرد: حضرت زینب (س) در واقعه کربلا فراتر از انتظارها ظاهر شد؛ همچنین تا سال‌ها پس از واقعه کربلا، در مدینه پیام‌آوری را حفظ کرد و توانست دستاور حسین بن علی (ع) را در کربلا حفظ و تبیین کند. 

میرزایی اذعان داشت: حضرت زینب (س) نمونه شخصیت یک زن موفق در اسلام است؛ اکنون این سئوال مطرح است که زن در مکاتب دینی و تمدن‌های قدیم چه جایگاهی داشته؟ با ورق زدن تاریخ می‌بینیم در هیچ کدام از ادیان مختلف (مسیحیت، یهود، زرتشت و…) جایگاه زن همچون تعریف اسلام نیست، در دیگر مکاتب و تمدن‌ها نظیر روم باستان و یونان باستان شأن زن به اندازه شأن یک انسان نبوده و برخی هنوز جایگاه انسانی زن را قبول ندارند، اما مکتب متعالی اسلام، جایگاه متعالی برای زن درنظر گرفته؛ اسلام بیان می‌کند که زن نقش بسیار مهمی در تعالی جامعه دارد و از دامن زن، مردان بزرگی پرورش می‌یابند؛ یعنی اساس تکامل جامعه بر محور زن می‌چرخد که اسلام الگوهایی همچون حضرت زینب (س) و حضرت زهرا (س) حضرت خدیجه کبری (س) را معرفی کرده. 

کارشناس مذهبی اظهار داشت: اسلام زن را شخصیتی موفق در فعالیت‌های مختلف اجتماعی معرفی کرده و خدا را شاکریم که چنین نمونه‌هایی در اسلام معرفی شده و ان‌شاءالله همه بانوان مسلمان و حتی غیرمسلمان در سراسر عالم بتوانند با الگوگیری از این شخصیت بی‌بدیل شخصیت بانوی مسلمان تاثیرگذار را در جامعه روز به روز ارتقا دهند و به این جلوه عملی بپوشانند. 

میرزایی گفت: نهایت مهرورزی در شخصیت حضرت زینب (س) در واقعه کربلا نمود پیدا کرد، نهایت انس و الفت و هم‌نوع دوستی؛ در کربلا برای همه بیماران، یتیمان و اسیران ملجأ و سنگ صبور بود، حضرت زینب (س) در محیطی که آرامش حاکم نبود و سراسر تشویش و دغدغه بود توانست آرامش‌بخش باشد. 
وی افزود: الگوگیری از جنبه آرامش‌بخش بودن شخصیت حضرت زینب (س) باعث شده روز میلاد این بزرگ‌بانو به روز پرستار نام‌گذاری شود؛ کسی که به بیمارستان و درمانگاه مراجعه می‌کند در اوج ناراحتی و مشقت و حال بیماری است، پرستار می‌تواند آرامش را به او بازگرداند  به همین دلیل، نامگذاری روز میلاد حضرت زینب (س) به عنوان روز پرستار بسیار مناسب است، چرا که پرستاران با الگوگیری از ایشان، آرامش را به بیماران هدیه می‌دهند. 

وی افزود: حضرت زینب (س) در ایام مختلف و روزهای سخت پس از از دست دادن مادر بزرگوار خود، شهادت حضرت امیرالمؤمنین (ع) و واقعه کربلا دغدغه‌مند بودند اما کانون انس و الفت و آرامش خانواده را حفظ کردند و پرستاران نیز می‌توانند با این الگوگیری ضمن اینکه ممکن است خود دچار دغدغه‌های زیادی باشند اما می‌توانند با این وجود محور آرامش‌بخشی و تأمین مهر و محبت برای بیماران باشند. 

کارشناس مذهبی در پایان گفت: ان‌شاءالله با الگوگیری از شخصیت بی‌بدیل حضرت زینب کبری (س) بتوانیم جامعه‌ای سرشار از انس و الفت و مهربانی و مهرورزی داشته باشیم و این روز را به همه پرستاران عزیز تبریک عرض می‌کنم.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.