حالت تاریک
سه‌شنبه, 20 آبان 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
رونمایی از مرحله جدید معاملات بورس
کارشناس امور سهامداران خبر داد:

رونمایی از مرحله جدید معاملات بورس

کارشناس امور سهامداران گفت: مرحله جدید معاملات پایانی بورس تهران رونمایی شد؛ این مرحله به‌صورت حراج تک‌قیمتی و بر مبنای قیمت پایانی روز اجرا می‌شود و امکان معاملات شفاف و با ثبات را برای سرمایه‌گذاران فراهم می‌کند.

شکوفه سهرابی در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ اظهار داشت: «از امروز ۲۰ آبان ۱۴۰۴، مرحله معاملات پایانی اوراق سهام پذیرفته‌شده در تابلو اصلی بازار اول بورس تهران آغاز شده است؛ این معاملات به صورت پیوسته از ساعت ۱۲ و ۴۵ دقیقه تا ۱۳:۰۰ و بر اساس قیمت پایانی روز انجام می‌شود. 

وی افزود: رونمایی از این مرحله جدید همزمان با افتتاحیه دوازدهمین نمایشگاه بین‌المللی کیش اینوکس ۲۰۲۵ انجام شد و با حضور رئیس سازمان بورس، مدیرعامل بورس تهران و جمعی از مدیران ارکان بازار سرمایه صورت گرفت تا اهمیت این طرح برای فعالان بازار سرمایه برجسته شود. 

کارشناس امور سهامداران تصریح کرد: در این مراسم نمایندگان مجلس شورای اسلامی و تعدادی از دولتمردان سیاسی و اقتصادی نیز حضور داشتند تا از نزدیک با سازِکار نوین بازار سرمایه آشنا شوند؛ این اقدام می‌تواند شفافیت معاملات و اعتماد سرمایه‌گذاران را به شکل قابل توجهی افزایش دهد. 

سهرابی درباره مکانیزم این مرحله، گفت: مرحله معاملات پایانی به‌صورت حراج تک‌قیمتی اجرا می‌شود و قیمت پایانی روز به‌عنوان معیار اصلی در نظر گرفته می‌شود؛ تمامی سفارش‌ها در این قیمت واحد انجام می‌گیرد تا معاملات با ثبات و شفافیت بیشتری انجام شوند و نوسانات غیرضروری کاهش یابد. 

وی با اشاره به اهمیت بین‌المللی این اقدام، افزود: اجرای این مرحله، گامی مهم برای نزدیک شدن به استانداردهای بین‌المللی بازار سرمایه محسوب می‌شود؛ سرمایه‌گذاران از این طریق می‌توانند معاملات خود را با قیمت نهایی و تثبیت‌شده روز انجام دهند و تجربه‌ای مطمئن‌تر داشته باشند. 

کارشناس امور سهامداران ادامه داد: کارشناسان بازار سرمایه معتقدند این مرحله، روند کشف قیمت و تثبیت ارزش سهام را بهبود می‌بخشد و نقش مؤثری در افزایش اعتماد سرمایه‌گذاران و شفافیت معاملات دارد؛ چنین مکانیزمی یکی از اقدامات کلیدی برای ارتقای استانداردهای معاملاتی بورس تهران است.

سهرابی در پایان گفت: با راه‌اندازی مرحله معاملات پایانی، بورس تهران گامی مهم در همسان‌سازی با بازارهای بین‌المللی برداشته است؛ انتظار می‌رود این روش موجب افزایش کارایی بازار، کاهش نوسانات انتهایی و ایجاد فرصت‌های بهتر برای سرمایه‌گذاران شود. 

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!