حالت تاریک
Logo
چهارشنبه, 16 آبان 1403
مردم سرپل‌ذهاب غم نان دارند
محرومیت مرزنشینان از نان با کیفیت؛

مردم سرپل‌ذهاب غم نان دارند

مردم شهرستان مرزی سرپل‌ذهاب از پخت نان با کیفیت محروم هستند و همین امر موجبات نارضایتی آن‌ها را فراهم آورده است.

به گزارش شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ مصرف نان گندم در سبد غذایی مردم به خصوص مردم مناطق مرزی کردنشین بسیار مهم است و قوت غالب سفره‌های آن‌ها به شمار می‌رود لذا کیفیت نان مصرفی در میان مردم حائز اهمیت است. 

نان گندم مصرفی خانوارهای سرپل‌ذهابی امروزه بیشتر از طریق خبازی‌ها تأمین می‌شود که متأسفانه مدتی است مردم سرپل‌ذهاب از کیفیت نان تولیدی در خبازی‌های شهرستان ناراضی هستند. 

نان گندم از آرد گندم تهیه می‌شود و برای داشتن نان باکیفیت و مطلوب باید آرد با کیفیت نیز وجود داشته باشد ولی متاسفانه خبازی‌های شهرستان نیز از کیفیت آردهای تحویلی گلایه داشته و آردهای تحویلی را بی‌کیفیت می‌دانند. 

اعتراض مردم به نان تولیدی شهرستان متوجه خبازی‌ها شده و اعتراض خبازی‌ها نسبت به کیفیت آرد نیز متوجه اداره غله و کارخانه‌های تولید کننده آرد مصرفی خبازی‌های شهرستان است. 

بهبود کیفیت نان تولیدی خبازی‌ها در سرپل‌ذهاب 

اسلام کارگر در گفتگو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع‌رسانی مرصاد؛ اظهار داشت: کیفیت نان به دو عامل بستگی دارد که اولین علت آن استفاده از گندم تازه درو شده و دومین علت شرایط آب و هوایی است. 

رئیس اتحادیه خبازی‌های شهرستان سرپل‌ذهاب افزود: در شهرستان سرپل‌ذهاب به دلیل آب و هوای بسیار گرم دمای داخل خبازی‌ها به ۸۱ درجه سانتیگراد می‌رسد و هیچ خمیری در این دما به شرایط مطلوب برای پخت نان نمی‌رسد لذا بر کیفیت نان پخت شده تاثیر بسیاری می‌گذارد. 

وی تصریح کرد: گندم تازه درو شده نیز آرد بی‌کیفیتی را تولید می‌کند لذا کارخانه‌های آردی که سیلوهای کوچکی داشته و توان ذخیره گندم زیادی را ندارند در این موقع از سال چون گندم آن‌ها تازه درو شده کیفیت آرد آن‌ها نیز پایین می‌آید اما کارخانه‌هایی مانند اسلام‌آبادغرب که سیلوهای بیشتری دارند با این مشکل مواجه نیستند. 

رئیس اتحادیه خبازی‌های شهرستان سرپل‌ذهاب گفت: مشکل کیفیت نان برای مدت کوتاهی در این موقع از سال به‌صورت سراسری در تمام کشور وجود دارد و فقط مربوط به سرپل‌ذهاب نیست بلکه با گذشت زمان این مشکل نیز برطرف می‌شود. 

وی در پایان افزود: آرد تحویلی هم‌اکنون کیفیت خوبی دارد و مشکل بی‌کیفیتی نان تولیدی خبازی‌ها هم بهتر شده و با گذشت زمان این کیفیت بهتر نیز خواهد شد. 

نارضایتی مردم از کیفیت نان خبازی‌ها معمولاً در این فصل از سال شروع می‌شود و با گذشت زمان کیفیت نان مطلوب‌تر شده و اعتراض‌ها هم کمتر می‌شود لذا با برنامه‌ریزی مناسب کارخانه‌های آرد برای تولید آرد مصرفی این چند ماه و تغییر در ساعت فعالیت خبازی‌ها می‌تواند در پخت نان با کیفیت برای این چند ماه بسیار تأثیرگذار باشد. 

کاهش کیفیت گندم در سرپل‌ذهاب 

مهدی حیدری در گفتگو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع‌رسانی مرصاد؛ اظهار داشت: امسال کیفیت گندم نسبت به سال‌های گذشته پایین‌تر است که باعث کیفیت پایین آرد تولیدی نیز می‌شود. 

رئیس اداره غله و خدمات بازرگانی سرپل‌ذهاب افزود: استفاده از گندم جدید در تولید آرد می‌تواند بسیار تأثیرگذار باشد چون برای تولید آرد باکیفیت باید گندم حداقل گندم ۶ ماه خواب داشته باشد. 

وی تصریح کرد: در سنوات گذشته گندم ذخیره در شهرستان موجود بود که با گندم جدید مخلوط می‌شد اما امسال از گندم برداشتی شهرستان برای تولید آرد استفاده شده است و باید مدتی بگذرد تا گندم شرایط لازم برای تولید آرد باکیفیت را پیدا کند. 

حیدری همچنین با اشاره به تأثیر دمای هوا در تولید نان با کیفیت، اذعان داشت: گرمای هوای امسال در شهرستان سرپل‌ذهاب بی‌سابقه بوده است و همین موضوع از به عمل آمدن خمیر جلوگیری می‌کند و در پخت نان باکیفیت نیز تأثیرگذار است که با خنک شدن هوا این مشکل نیز برطرف می‌شود. 

وی در پایان افزود: بازرسان اداره غله از دو کارخانه تولید آرد شهرستان بازرسی کرده و مشکل خاصی در فعالیت کارخانه‌ها وجود ندارد، کارخانه‌ها نیز از کیفیت گندم و تازه بودن آن گلایه دارند. 

گندم یک کالای مهم و استراتژیک است که امسال با تلاش دولت شهید رئیسی، کشور در تولید این کالای استراتژیک به خودکفایی رسید و از واردات گندم جلوگیری شد قطعاً در سال‌های گذشته چون واردات گندم وجود داشته است ذخیره گندم‌های وارداتی در این فصل از سال وجود داشته و مخلوط کردن آن با گندم جدید از بروز این مشکلات پیشگیری کرده است. 

گرمای بی‌سابقه در سرپل‌ذهاب علت بی‌کیفیتی نان

مرزبان بساطی نیز در گفتگو با خبرنگار اقتصادی مرصادنیوز؛ اظهار داشت: در پی اعتراضات مردمی از کیفیت نان خبازی‌های شهرستان از کارخانه‌های تولید آرد شهرستان بازدید به‌عمل آمد. 

معاون امور عمرانی فرماندار سرپل‌ذهاب افزود: در این بازدیدها دلیل تولید آرد بی‌کیفیت از سوی کارخانه‌ها، تازه بودن گندم مورد استفاده عنوان شد چون گندم برای تولید آرد باید چند ماه خواب داشته باشد لذا در این فصل از سال چون گندم تازه برداشت و تحویل سیلوها شده آرد تولیدی از آن نیز کیفیت پایینی دارد. 

وی تصریح کرد: کارخانه‌هایی که گندم ذخیره در اختیار دارند با این مشکل مواجه نیستند لذا کارخانه‌های تولید آرد باید در این فصل از سال پیش‌بینی‌های لازم را انجام داده و با اضافه کردن سیلوهای خود و ذخیره کردن گندم بتوانند این مشکل را برای سنوات بعد برطرف کنند. 

معاون امور عمرانی فرماندار سرپل‌ذهاب در ادامه گفت: مشکل دیگری که باعث پایین آمدن کیفیت نان تولیدی خبازی‌ها شده است گرمای بی‌سابقه شهرستان است که دمای خبازی‌ها را تا بیش از ۸۰ درجه اضافه کرده در حالی که باید برای تولید نان مطلوب این دما تا ۳۰ درجه کاهش یابد. 

بساطی با اشاره به بازدیدهای صورت گرفته در شهرستان، اذعان داشت: برای بررسی نارضایتی مردم از نان خبازی‌ها بازدیدهای مختلفی از نانوایی‌ها و کارخانه‌های آرد شهرستان انجام گرفت که علت اصلی آن همین دو موضوع تازگی گندم و دمای بیش از حد هوا بود. 

وی در پایان افزود: با گذشت دو ماه از مدت خواب گندم در سیلوها و خنک شدن آب و هوای شهرستان این مشکل بی‌کیفیتی نان تولیدی خبازی‌های شهرستان برطرف خواهد شد.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از