حالت تاریک
Logo
چهارشنبه, 16 آبان 1403
کاهش مصرف آب کشاورزی با هوش مصنوعی
معاون وزیر جهاد کشاورزی خبر داد:

کاهش مصرف آب کشاورزی با هوش مصنوعی

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: با استفاده از فن‌آوری هوش مصنوعی و به کارگیری داده‌های ماهواره‌ای و حسگر‌های زمینی می‌توان تا ۲۰ درصد در مصرف آب بخش کشاورزی صرفه‌جویی کرد.

به گزارش شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ سیدمجتبی خیام‌نکویی  اظهار داشت: فناوری هوش مصنوعی می‌تواند در میزان مصرف کود و سم، مبارزه با آفات نباتی و حیوانی، فرسایش خاک و میزان شوری آب و خاک، آمار و داده‌های دقیقی در اختیار پژوهشگران و بهره‌برداران بخش کشاورزی قرار دهد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به وجود ظرفیت‌های فراوان علمی در دانشگاه‌های ایران در زمینه هوش مصنوعی و ظرفیت‌های اجرایی بخش خصوصی افزود: برپایی این رویداد فناورانه با مشارکت بخش خصوصی نشان می‌دهد مسئولان اجرایی وزارت جهاد کشاورزی به اهمیت هوش مصنوعی و ظرفیت‌های فراوان بخش خصوصی برای توسعه این علم برای بخش واقف هستند.

معاون وزیر جهاد کشاورزی یکی دیگر از مشکلات بخش کشاورزی را نبود آمار و اطلاعات دقیق از میزان تولید و مصرف محصولات کشاورزی عنوان کرد و گفت: پس از ۵۰ سال سازمان تات متولی تدوین و به‌روزرسانی الگوی کشت شده است که می‌خواهیم با کمک فناوری هوش مصنوعی، پهباد‌ها و ماهواره به الگوی دقیق‌تر کشت دست یابیم.

وی با اشاره به ایجاد تغییرات اقلیم در جهان و کشورمان و همزمان نیاز به افزایش تولید محصولات کشاورزی گفت: با وجود مشکلات ایجاد شده برای رشد متوازن جمعیت در ایران، پیش‌بینی می‌شود جمعیت ایران در سال ۱۴۳۰ به ۱۰۳ میلیون نفر و نیاز غذایی مردم هم به ۱۸۰ میلیون تن برسد.

خیام‌نکویی با بیان این که اکنون میزان تولید محصولات کشاورزی در ایران ۱۳۲ میلیون تن است، افزود: برای واردات محصولات کشاورزی هم سالانه ۱۴ تا ۱۶ میلیارد دلار ارز از کشور خارج می‌شود که با توجه به نیاز ملی برای امنیت غذایی چاره‌ای جز افرایش بهره‌وری و بکارگیری علم و فناوری نوین در همه بخش‌های کشاورزی نداریم.

رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با بیان این که هوش مصنوعی تنها به یک حوزه اختصاص ندارد، افزود: مقدمات ایجاد دو پژوهشکده هوش مصنوعی و کلان داده‌ها در این سازمان فراهم شده است.

وی گفت: یکی دیگر از وظایف محققان بخش به کارگیری آخرین فناوری افزایش بهره‌وری برای کاهش هزینه‌های تولید و جلوگیری از افزایش قیمت است و هوش مصنویی می‌تواند با بهترین برنامه‌ریزی برای تأمین میزان مصرف نهاده‌ها و به ویژه تولیدات دام و طیور، علاوه بر رفع آسیب‌ها، قیمت تمام شده محصولات را هم به نفع مصرف کننده نهایی کاهش دهد.

 

منبع: خبرگزاری دانشجو

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از